Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0: Κούνησε… σεντόνι από τον Αύγουστο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0: Κούνησε… σεντόνι από τον Αύγουστο (vid)

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0: Πάρτι έκανε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επικρατώντας 4-0 της Κράσνονταρ και μόνο με θαύμα μπορεί να μείνει εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0: Αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το βράδυ της Τετάρτης (21/08) μετά το εντυπωσιακό 4-0 με το οποίο νίκησε την Κράσνονταρ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σε ερυθρόλευκο πάρτι μετέτρεψαν το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με τη ρωσική ομάδα οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς και ήδη άρχισαν να κουνάνε το… σεντόνι με τα αστέρια. Η πρόκριση στους ομίλους απέχει μόνο 90 λεπτά και ούτε με θαύμα δεν γίνεται να χαθεί την προσεχή Τρίτη (27/08) στο «Stadion FK Krasnodar».

Νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ η ομάδα του είχε ζητήσει μία μέρα νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού. Σίγουρα δεν περίμενε να πάρει τέτοιες διαστάσεις, αλλά ήταν προετοιμασμένος για μια μεγάλη βραδιά. Πέμπτο ματς δίχως να δεχτεί γκολ ο Ζοσέ Σα, που ήταν ουσιαστικά θεατής, ενώ στην επίθεση οι Πειραιώτες «κεντούσαν». Το ένα γκολ ήταν πιο ωραίο από το άλλο και το 4-0 ήρθε βάσει τακτικής και σωστής διαχείρισης κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γκερέρο το πρώτο και πιο δύσκολο

Αν υπήρχε ζυγαριά για να επιλέξουμε το καλύτερο γκολ από τα τέσσερα που πέτυχε ο Ολυμπιακός, σίγουρα αυτό του Γκερέρο που άνοιξε το σκορ στο 30′ θα έβγαινε το… βαρύτερο. Εξαιρετική εκτέλεση σε ένα διάστημα που οι παίκτες του έφταναν στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις αλλά δεν ήταν εύκολο να δημιουργήσουν καθαρή ευκαιρία. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός «ξεκλείδωσε» τη ρωσική άμυνα με την έμπνευση που είχε και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους.

Η είσοδος του Ραντζέλοβιτς ήταν καθοριστική. Μπήκε στο 75′ και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το 2-0, με λίγη δόση τύχης από την κόντρα που έγινε, έπειτα από καταπληκτική ασίστ του Βαλμπουενά. Ο ίδιος έκανε και το 3-0 στο 85′ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, καθώς βρήκε απροετοίμαστο τον αντίπαλο γκολκίπερ. Όσο για το 4-0 που ήταν το κερασάκι στην τούρτα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι το ωραιότερο από όλα. Καλλιτεχνική πάσα του Μπουχαλάκη και ιδανικό πλασέ του Ποντένσε που εξακολουθεί να μην έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (87′ Καμαρά), Ποντένσε (90’+2′ Τοροσίδης), Γ. Μασούρας (75′ Ρατζέλοβιτς), Γκερέρο.
ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοφ, Ραμίρες, Φιόλουσον, Σπάιτς, Πετρόφ, Καμπόλοφ, Καμπελά (25 λ.τ. Ολσον), Βιλένα, Ναμλί (59′ Σουλεϊμάν), Βάντερσον, Μπεργκ (69′ Ιγκνάτιεφ).

Ταμείο με 30+ εκατ. ευρώ

Η πιθανή επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει πάρα πολλά οφέλη. Κατ’ αρχάς η πειραϊκή ομάδα επιστρέφει στην ελίτ. Και μάλιστα με τρεις προκριματικούς μέσα στο καλοκαίρι. Τεράστιο κατόρθωμα. Τα χρήματα, ακόμη και αν δεν πάρει πόντο ο Ολυμπιακός από τα μέσα Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι κάτι παραπάνω από 30 εκατ. ευρώ. Αν προσθέσουμε και τους πόντους που θα δώσει στην Ελλάδα στο κυνήγι της Κύπρου για τη 15η θέση στο UEFA Ranking, είναι δίχως αμφιβολία η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Ολα αυτά αρκεί να σφραγίσει το εισιτήριο στη Ρωσία.

Μαρτίνς: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη στη ρεβάνς»

Στο δεύτερο παιχνίδι στη Ρωσία αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη με την Κράσνονταρ ο Πέδρο Μαρτίνς. Προηγουμένως όμως αφιέρωσε τη νίκη στον φροντιστή της ομάδας. «Θέλω να αφιερώσω την σημερινή νίκη στον Δήμο Μέρη, που έχασε τον πατέρα του. Να του δώσω μία μεγάλη αγκαλιά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο που πήγε στην Πορτογαλία και πήγε να βάλει τέσσερα γκολ στην Πόρτο. Θα πάμε στο δεύτερο ματς και για 90 λεπτά θα πρέπει να δείξουμε και εκεί πολύ προσεκτικοί και αποτελεσματικοί. Δεν θα κάνουμε την χάρη στην Κράσνοντάρ να δείξουμε πως έχει τελειώσει» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Όλα είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς. Είναι όλοι οι παίκτες αφοσιωμένοι. Προετοιμάζουμε πολύ καλά τα ματς. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι δύσκολο για τον αντίπαλο όταν έρχεται στο γήπεδό μας. Επίσης ξεκινάμε πολύ δυνατά τα ματς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Πορτογάλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις