Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Η παγίδα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Η παγίδα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Ωραίο και ακριβό το σεντόνι που θα φέρει πάνω από 30 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Ολυμπιακού, αλλά η διοργάνωση που του ταιριάζει είναι το Γιουρόπα

Ολυμπιακός: Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από το βράδυ της Τετάρτης οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Λογικό μετά την εκπληκτική εμφάνιση και το 4-0 με την Κράσνονταρ που δίνει ουσιαστικά εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατανοητό απόλυτα για αυτόν που αγαπάει την ομάδα του να θέλει να τη βλέπει στα χλιδάτα σαλόνια της Ευρώπης. Όμως το ερώτημα πρέπει να τεθεί: Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο;

Πριν βιαστείτε να δώσετε την απάντηση, σκεφτείτε τι συνέβη στην τελευταία παρουσία του στους ομίλους. Σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ τη σεζόν 2017-18 οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν έναν πόντο με το ζόρι (0-0 εντός με την Μπάρτσα) και το μόνο ευχάριστο γι’ αυτούς είναι ότι στα περισσότερα ματς (ακόμη και σε εκείνο το εφιαλτικό με την Σπόρτινγκ στο «Καραϊσκάκης») ηττήθηκαν αξιοπρεπώς. Βέβαια, η χαρά είναι τόσο μεγάλη για την επιστροφή στα αστέρια, που κανείς δεν κάθεται τώρα να σκεφτεί το άμεσο μέλλον.

Καλό το ταμείο αλλά…

Επιπλέον, αυτές τις μέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα για τα χρήματα που θα βάλει στο ταμείο της η ΠΑΕ. Αναλύσεις επί αναλύσεων για το ποσό της πρόκρισης στους ομίλους, το πριμ από το δεκαετές ranking (ναι, υπάρχει και τέτοιο), το περιβόητο market pool και όλα αυτά που αφορούν τα οικονομικά του ποδοσφαίρου αλλά όχι τον οπαδό που αγαπάει την ομάδα του. Σύμφωνοι, με +30 εκατ. ευρώ, ακόμη και να μην πάρει βαθμό ο Ολυμπιακός στον όμιλο, παραμένει η πιο υγιής ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με καλά έσοδα και σωστή ισορροπία με τα αντίστοιχα έξοδα.

Εκτόξευση πάντως δεν το λες. Η επιτυχία για τον Ολυμπιακό θα ήταν να μπορέσει να προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ή τουλάχιστον να συνεχίσει στο Γιουρόπα και να φτάσει σε πρώτη φάση όσο ψηλότερα γίνεται. Ετσι, ναι, ίσως αλλάξει επίπεδο. Κανείς δεν αμφισβητεί τη σταθερή πορεία του στην Ευρώπη και τις μεγάλες νίκες που έχει κάνει τα τελευταία 20 χρόνια, όμως θα μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω. Είναι τέτοια η δυναμική που διαθέτει σαν ομάδα, οπότε δεν είναι παράλογο για τους οπαδούς του να θέλουν να τον δουν μια φορά να φτάνει και στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά του Γιουρόπα. Η χαρά για τα χρήματα κρατάει λίγο. Γι’ αυτό και η παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπορεί να αποδειχτεί παγίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις