Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κώστας Μήτρογλου: Η νέα πρόκληση λέγεται Αϊντχόφεν (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κώστας Μήτρογλου: Η νέα πρόκληση λέγεται Αϊντχόφεν (vid)

Κώστας Μήτρογλου: Δανεικός στην ολλανδική PSV Αϊντχόφεν παραχωρήθηκε ο Κώστας Μήτρογλου από τη Γαλατασαράι για την επόμενη σεζόν

Κώστας Μήτρογλου: Στα 31 του έχει συνηθίσει την ξενιτιά. Η PSV Αϊντχόφεν θα είναι για τον Κώστα Μήτρογλου η έκτη ομάδα που θα αγωνιστεί στο εξωτερικό και ο ένατος συνολικά σταθμός στην καριέρα του. Ξεκίνησε από την Γκλάντμπαχ, συνέχισε στον Ολυμπιακό και από εκεί πέρασε κατά σειρά σε Πανιώνιο, Ατρόμητο, Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ και Γαλατάσαραϊ. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δοκιμάσει την τύχη του ως δανεικός στο ολλανδικό πρωτάθλημα, σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Eredivisie.

Οι δύο ομάδες ήρθαν σε συμφωνία για το δανεισμό του και σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Ο Μήτρογλου θα πάρει λοιπόν για την επόμενη σεζόν 1,95 εκατ. ευρώ από τη Γαλατά και επιπλέον 1,25 εκατ. ευρώ από την PSV. Καθόλου άσχημα σε μια περίοδο που χρειάζεται να έχει συμμετοχές, ώστε να παραμένει ενεργός και για την Εθνική ομάδα. Με εξαίρεση τη Γαλατάσαραϊ ο Έλληνας επιθετικός έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκε. Το ίδιο θέλει να καταφέρει και με την Αϊντχόφεν.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1164287244485705735?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1164287244485705735&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport24.gr%2Ffootball%2FEllinesExoterikou%2Fepishmo-o-mhtrogloy-sthn-aintxofen.5581410.html

Οι πιο παραγωγικές χρονιές

Παντού άφησε το στίγμα του ο Κώστας Μήτρογλου ως ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ που ανέδειξε η Ελλάδα. Σίγουρα τα νούμερά του ήταν εντυπωσιακά με τον Ολυμπιακό και την Μπενφίκα. Για παράδειγμα, με τους «ερυθρόλευκους» το κοντέρ έγραψε 185 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με 82 γκολ, ενώ με τους «αετούς» της Λισσαβόνας είχε 88 ματς με 52 γκολ. Το ολλανδικό πρωτάθλημα πάντως φαίνεται ότι του ταιριάζει.

Πιο ανοιχτές και πιο χαλαρές είναι άμυνες σε σύγκριση με την Πορτογαλία και όπου αλλού δοκίμασε τα τελευταία χρόνια. Στόχος του είναι να παραμείνει ενεργός και να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν, χωρίς να χάσει τη θέση του στην Εθνική. Η Γαλατά είναι μία από τις λίγες ομάδες που δεν του ταίριαζαν και γι’ αυτό παραχωρήθηκε δανεικός στην Αϊντχόφεν. Εκεί, αν μη τι άλλο, ο Μήτρογλου θα προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά και να είναι από τους κορυφαίους σκόρερ της Eredivisie.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις