Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπρηστής Εύβοια: “Δεν ξέρει τίποτα” ο 33χρονος – Τα ψυχολογικά προβλήματα και η καταδίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστής Εύβοια: “Δεν ξέρει τίποτα” ο 33χρονος – Τα ψυχολογικά προβλήματα και η καταδίκη

Εμπρηστής Εύβοια: Πρόκειται για τον 33χρονο, του οποίου το σήμα από το κινητό ανέτρεψε τους ισχυρισμούς του, ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από την πυρκαγιά, την ώρα που ξεσπούσε.

Εμπρηστής Εύβοια: Αρνείται ότι ευθύνεται ο ίδιος για την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια, που κατέκαψε 24 χιλιάδες στρέμματα, ο ένας εκ των υπόπτων για εμπρησμό. Μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ, ο νεαρός άνδρας δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την πύρινη λαίλαπα και μάλιστα μαζί με συγγενικά του πρόσωπα παρατηρούσε τους καπνούς της πυρκαγιάς ευρισκόμενος στο χωριό Κατούνια που απέχει 25 χιλιόμετρα από τον Σταυρό.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν και αυτά… Τι ώρες και τέτοια…Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν… Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω…», υποστηρίζει.

Εμπρηστής Εύβοια: Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

Εμπρηστής Εύβοια: Με πίεσαν

Το άλλοθι του άνδρα ελέγχεται ως ανακριβές καθώς το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, τον θέλει να βρίσκεται στο χωριό του την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς. Ο 33χρονος υποστηρίζει πως ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω καταδίκης του το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισά του, ενώ για τους ακόμη 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις.

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία… Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα… με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κάτοικοι από το Κοντοδεσπότι ακόμη δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν κατά τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ δεν θέλουν να πιστέψουν πως κάποιος από τους συγχωριανούς τους προκάλεσε την καταστροφή από πρόθεση.

Εμπρηστής Εύβοια: Τα ψυχολογικά προβλήματα

Ο 33χρονος δικάστηκε στις 27 Ιουνίου 2019 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Χαλκίδας για τις περσινές πυρκαγιές σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών αφού του αναγνωρίσθηκε μειωμένος καταλογισμός ύστερα από γνωμάτευση ψυχιάτρου.

Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος αφού είχε ήδη παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για 10 μήνες. Ο νεαρός είχε συλληφθεί στις 25 Αυγούστου 2018 για διαδοχικές πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί στην περιοχή από τις 2 Ιουνίου 2018 με πιο σημαντική  εκείνη που σημειώθηκε στις 12 Αυγούστου 2018 στο Κοντοδεσπότι όπου κάηκαν οκτώ χιλιάδες στρέμματα περίπου  δασικής έκτασης. Μια περιοχή που επλήγη κι από την τωρινή πυρκαγιά.

Όταν είχε συλληφθεί, είχε επικαλεσθεί ότι έβαλε τις πυρκαγιές ως εκδίκηση για μία γυναίκα στο καφενείο του χωριού που τον κορόιδευε και ότι ήταν θύμα κακής συμπεριφοράς και περιπαικτικών σχολίων από συγχωριανούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης και των οκτώ πυρκαγιών που είχαν σημειωθεί πέρσι στην ίδια περιοχή που κατακάηκε και φέτος.

Φωτιά Εύβοια: Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Νέες εικόνες από την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια έδωσε στη δημοσιότητα  η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicu στις οποίες αποτυπώνεται η καμένη έκταση.  Σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.

https://twitter.com/CopernicusEMS/status/1163502008424382465?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1163502008424382465&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2019%2F08%2F19%2Fgreece%2Feyvoia-nees-fotografies-apo-copernicus-tin-kameni-perioxi%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις