ΚΕΑ Αυγούστου 2019 πότε θα δοθεί: Προσεχώς η πληρωμή για τους δικαιούχους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΑ Αυγούστου 2019 πότε θα δοθεί: Προσεχώς η πληρωμή για τους δικαιούχους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΚΕΑ Αυγούστου 2019 πότε θα δοθεί: Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ΚΕΑ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το διήμερο 27 – 28 Αυγούστου 2019.

20.08.2019 | 12:21

ΚΕΑ Αυγούστου 2019 πότε θα δοθεί: Την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης δρομολόγησε σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ΚΕΑ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το διήμερο 27 – 28 Αυγούστου 2019. Η πίστωση των χρημάτων θα αφορά όλους όσους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις τους μέχρι 31 Ιουλίου 2019. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις νέες αιτήσεις για να συνεχιστεί η παροχή το 2019.

ΚΕΑ Αυγούστου: Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ο αιτών είναι κάτοχος πολυτεκνικού επιδόματος. Με την έγκριση του στο ΚΕΑ θα γίνει διακοπή αυτού του επιδόματος;

Δεν υφίσταται κάποια «αυτόματη» διακοπή λόγω ένταξης στο ΚΕΑ. Εντούτοις, το οικογενειακό επίδομα υπολογίζεται ως εισόδημα για την ένταξη στο ΚΕΑ.

Όσοι λαμβάνουν επίδομα της πρόνοιας πρέπει να το δηλώσουν;

Τα μόνα επιδόματα που εξαιρούνται είναι αυτά της αναδοχής, τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας, η οικονομική ενίσχυση που χορηγείται σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνεπεία θεομηνίας και λοιπών φυσικών καταστροφών, καθώς και το επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να δηλωθούν.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν τα επιδόματα από τα προγράμματα voucher δηλώνονται για τον υπολογισμό του εισοδήματος.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ένσημα, και τα χρήματα δίνονται μήνες μετά την λήξη του προγράμματος, θα πρέπει να δηλωθούν ως εισόδημα μειωμένα κατά 20%; Τα επιδόματα επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλονται σε ανέργους δεν υπολογίζονται ως εισοδήματα στην αίτηση του ΚΕΑ.

Το επίδομα μητρότητας του ΙΚΑ συνυπολογίζεται στο εισόδημα του αιτούντα;

Το επίδομα μητρότητας θεωρείται εισόδημα και δηλώνεται στο πεδίο «Άλλα Επιδόματα» κατά την υποβολή της αίτησης.

Δείτε ακόμη: 

Πληρωμές Αυγούστου 2019: Συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019: Οι ημερομηνίες καταβολής

Exit mobile version