Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Air France αναγκαστική προσγείωση: Αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου
ΚΟΣΜΟΣ

Air France αναγκαστική προσγείωση: Αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Air France αναγκαστική προσγείωση: Αεροσκάφος της Air France από τη Μόσχα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και προσγειώθηκε στο Λουξεμβούργο.

Air France αναγκαστική προσγείωση: Σήμα κινδύνου εξέπεμψε αεροσκάφος της Air France που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σερεμέτεβο της Μόσχας με προορισμό το Παρίσι. Το πλήρωμα του αεροσκάφους τύπου Airbus A319 της πτήσης AF1145 της Air Frane εξέπεμψε SOS, ενώ πετούσε στην περιοχή του Λουξεμβούργου, έκανε μια στροφή κι άρχισε την κάθοδο.

Σύμφωνα με το Flightradar το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση τελικά στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου στις 12:41 μ.μ. τοπική ώρα και αφού ολοκληρωθούν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι θα λάβει το πράσινο φως για να συνεχίσει την πτήση του προς το Παρίσι, ανέφερε η Air France. Εκπρόσωπός της εταιρείας τόνισε ότι ο συναγερμός αφορούσε το σύστημα των φρένων κι ότι όπως φαίνεται δεν συνέτρεχε πραγματική αιτία, αλλά το πλήρωμα αποφάσισε να μην το ριψοκινδυνεύσει.

Αεροδρόμιο Καζαντζάκης: Καπνός σε αεροπλάνο κινητοποίησε την πυροσβεστική

Σήμα για καπνό κατά την προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 19 Αυγούστου, σήμανε συναγερμό και στην πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου. Γύρω στις 8, στον χώρο του «Νίκος Καζαντζάκης», ειδοποιήθηκαν και έφθασαν άμεσα 3 οχήματα με 6 υπαλλήλους για τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς ωστόσο όπως τελικά έγινε γνωστό, να χρειαστεί να επέμβουν και αποχώρησαν 15 λεπτά πριν τις 9 από το αεροδρόμιο.

Αναγκαστική προσγείωση: Ρωσικό αεροσκάφος προσγειώθηκε σε χωράφι

Ένα ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος με 233 επιβάτες προχώρησε ανήμερα τον 15Αύγουστο σε αναγκαστική προσγείωση σε ένα χωράφι καλαμποκιού, κοντά στη Μόσχα, λόγω «σύγκρουσης» με πουλιά που προκάλεσαν ζημιά στους κινητήρες του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανακοινώσεις από την εταιρεία και την τοπική υπηρεσία αερομεταφορών, το Airbus 321 της Ural Airlines, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του την Πέμπτη, με αποτέλεσμα πτηνά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.

Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι, νοτιοανατολικά της Μόσχας. Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, ανακοίνωσε αρχικά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Ροσαβιάτσια. Σε ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αναφέρεται ότι συνολικά τραυματίστηκαν 23 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους – 23 τραυματίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις