Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες σε κοσμηματοπωλεία: Κινηματογραφική, αιματηρή καταδίωξη στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες σε κοσμηματοπωλεία: Κινηματογραφική, αιματηρή καταδίωξη στην Πάτρα

Ληστείες σε κοσμηματοπωλεία: Ο υπαρχιφύλακας άρχισε να καταδιώκει τους ληστές και μετά από λίγα λεπτά, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από τους δύο.

Ληστείες σε κοσμηματοπωλεία: Ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας, τον χτύπησαν όταν αντιστάθηκε, τον έδεσαν και τον φίμωσαν και άρχισαν, με εξουδετερωμένο το θύμα τους, να αδειάζουν από τις προθήκες κοσμήματα, αξίας 20.000 ευρώ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφού άρπαξαν ό,τι θεωρούσαν αξίας  και ενώ ο ιδιοκτήτης βογκούσε δεμένος και φιμωμένος από τους πόνους, οι δύο ένοπλοι ληστές βγήκαν από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Υψηλάντου, έναν δρόμο ανάμεσα στην Γούναρη και  την οδό Φιλοποίμενος. Τη στιγμή εκείνη περνούσε τυχαία αστυνομικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος είδε τους ληστές, που κρατούσαν το όπλο και κατάλαβε τι είχε συμβεί στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου.

Ο υπαρχιφύλακας αν και μόνος δεν το σκέφθηκε στιγμή. Άρχισε να καταδιώκει τους ληστές και μετά από λίγα λεπτά, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από τους δύο και να τον συλλάβει. Ο δεύτερος, είχε καταφέρει να ξεφύγει τρέχοντας από άλλο σημείο και οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, όταν ενημερώθηκαν από τον συνάδελφό τους για τα χαρακτηριστικά του, άρχισαν τις αναζητήσεις.

Τον συνέλαβαν στα ΚΤΕΛ πριν ανέβει σε πούλμαν

Εν τέλει συνέλαβαν και αυτόν κοντά στα ΚΤΕΛ,  όπου τελικά είχε φθάσει για να διαφύγει, προφανώς με πούλμαν της γραμμής. Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 35 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Κοσμήματα, πιστόλι, σφαίρες

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς  Ασφαλείας Πατρών, σε κοινόχρηστο χώρο και διαμέρισμα όπου διέμενε ο 41χρονος στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων και ένα πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια. Ζητούμενο είναι αν το δίδυμο των ληστών έχει εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες ληστείες είτε στην Αχαία είτε σε όμορους Νομούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις