Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / AEK – Καρντόσο: Θα είναι τον Σεπτέμβριο προπονητής της «Ένωσης»;
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK – Καρντόσο: Θα είναι τον Σεπτέμβριο προπονητής της «Ένωσης»;

ΑΕΚ - Καρντόσο: Τα δύο παιχνίδια με την Τράμπζονσπορ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και το πρώτο στο πρωτάθλημα με την Ξάνθη θα κρίνουν την παραμονή του Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ

ΑΕΚ – Καρντόσο: Η πρόσληψη του Μιγκέλ Καρντόσο στη θέση του προπονητή έγινε από τη διοίκηση της ΑΕΚ με ξεκάθαρο σκεπτικό. Ο στόχος ήταν (και παραμένει…) η «Ένωση» να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Να γίνει η ομάδα που θα υποχρεώνει τις άλλες σε παθητικό ρόλο, ιδίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ένα κακό ημίχρονο με την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα και μια κακή αντίδραση (συνηθισμένη πάντως) του Μάρκο Λιβάγια, άνοιξε κουβέντα για το αν είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ΑΕΚ ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Το κλασικό ανέκδοτο, πολυφορεμένο και παλιομοδίτικο πλέον για τους υπό αμφισβήτηση προπονητές, έλεγε ότι ο τάδε (βάλτε όποιο όνομα θέλετε) δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση. Η ατάκα αφορούσε πάντοτε την 28η Οκτωβρίου, ότι μέχρι τότε δηλαδή ο προπονητής που κινδυνεύει, δεν θα προλάβει τη μεγάλη εθνική γιορτή. Στην περίπτωση του Καρντόσο, για να μην ξεφύγουμε, το θέμα είναι άλλο: Θα προλάβει να μείνει στον πάγκο της ΑΕΚ μέχρι τον Σεπτέμβριο;

Καθοριστικά τα τρία επόμενα ματς

Το παραπάνω ερώτημα που θέσαμε, θα απαντηθεί στα τρία επόμενα παιχνίδια. Η ΑΕΚ παίζει την Πέμπτη (22/08) με την Τράμπζονσπορ στο ΟΑΚΑ το πρώτο ματς για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, την Κυριακή (25/08) φιλοξενεί την Ξάνθη στο ίδιο γήπεδο στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ και στις 29/08 πάει στην Τουρκία για τη ρεβάνς με την Τράμπζονσπορ. Ακούγεται άσχημο αλλά ο Καρντόσο παίζει το κεφάλι του μέσα σε μία εβδομάδα.

Επειδή η εικόνα της ΑΕΚ πριν από το κακό ημίχρονο με την Κραϊόβα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο μέχρι τώρα, εκείνο που μπορεί να σώσει τον Πορτογάλο προπονητή είναι αρχικά το αποτέλεσμα. Πρόκριση στους ομίλους και νίκη με την Ξάνθη μοιάζουν με εισιτήρια για την παραμονή του μέχρι να έρθει η επόμενη δυσκολία. Αν υπάρξει ξανά άσχημη εμφάνιση, η απόλυσή του θα προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες. Ούτως ή άλλως οι φήμες λένε πώς ήδη ο Δημήτρης Μελισσανίδης ψάχνει και ίσως να έχει έτοιμη τη διάδοχη λύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις