Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης εξωτερικό: Τετ α τετ με Ευρωπαίους ηγέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης εξωτερικό: Τετ α τετ με Ευρωπαίους ηγέτες

Μητσοτάκης εξωτερικό: Σειρά επαφών στο εξωτερικό ετοιμάζεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης εξωτερικό: Άκρως σημαντικοί είναι οι στόχοι των ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, που ξεκινούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, οι συναντήσεις ξεκινούν με ένα τετ α τετ με τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 του ίδιου μήνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι στο Βερολίνο για να συνάντησει την Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, στις 2 Σεπτεμβρίου πετάει για το Άμστερνταμ, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ, αλλά και για σειρά επαφών. Με τις επαφές αυτές, ο πρωθυπουργός θα δει και τη στάση των εταίρων πριν κάνει τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Οι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, αλλά και να συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το ισχυρό χαρτί του πρωθυπουργού για το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι η θετική πορεία της οικονομίας, αλλά και η εμπιστοσύνη που έχουν αρχίσει να δείχνουν στη χώρα μας οι αγορές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Συσκέψεις για τη Σαμοθράκη

Δύο συσκέψεις προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η πρώτη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 με τη συμμετοχή των υπουργών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ‘Ακη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη το απόγευμα στις 17:00 σύσκεψη με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου, επίσης υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, ‘Ακη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, των βουλευτών Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Σταύρου Κελέτση, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του απερχόμενου δημάρχου Σαμοθράκης, Αθανάσιου Βίτσα και του νέου δημάρχου Σαμοθράκης, Νικόλαου Γαλατούμου.

Σαμοθράκη: Σε ακρόαση οι «υπεύθυνοι» για το χάος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις