Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θριάσιο όπλο: Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο μεταξύ ψυχιάτρου – αστυνομικού
ΕΛΛΑΔΑ

Θριάσιο όπλο: Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο μεταξύ ψυχιάτρου – αστυνομικού

Θριάσιο όπλο: Έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την καταγγελία της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Θριάσιο όπλο: Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για επεισόδιο που σημειώθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου μεταξύ γυναίκας ψυχιάτρου ιατρού και αστυνομικών, διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το επεισόδιο προκλήθηκε, σύμφωνα με την πλευρά της ψυχιάτρου, όταν η εκείνη απαίτησε από αστυνομικό που συνόδευε στην ψυχιατρική κλινική του Θριασίου κρατούμενο με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, να μην οπλοφορεί. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε) κατήγγειλε το περιστατικό με επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας Β. Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και αργά χθες το βράδυ η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

“Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη, αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ ενάντια στη συνάδελφο ψυχίατρο και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου η εφημερεύουσα συνάδελφος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών.

Όπως η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006) προβλέπει , οι αστυνομικοί φρουροί κρατουμένων ασθενών πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες (όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες).

Ο 28χρονος που άρπαξε το όπλο του αστυνομικού

Είναι άλλωστε νωπό το περιστατικό που συνέβη στη γενική εφημερία του νοσοκομείου του Ρίου, όταν 28χρονος ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε. Σε μία προσπάθεια επίδειξη πυγμής και εκφοβισμού ο αστυνομικός της είπε: ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ;’, ‘δώσε μου τα στοιχεία σου’.

Κάλεσε ενισχύσεις

Όταν εκείνη αρνήθηκε, κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ και σε χρόνο dt εισέβαλαν στην Ψυχιατρική Κλινική 5 ένστολοι, ένοπλοι της ομάδας ΔΙΑΣ, περικύκλωσαν κυριολεκτικά τη συνάδελφο ,την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο (την ώρα της εφημερίας της) για “απείθεια κατά της αρχής” αφού δεν έδωσε τα στοιχεία της στον αστυνομικό φρουρό. Κάποιοι μάλιστα κραύγαζαν “περάστε της χειροπέδες τώρα” !!!

Μετά την επιμονή της συναδέλφου και την παρέμβαση της διοίκησης του Θριάσιου νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο”. Όπως προαναφέρθηκε, η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε τη διενέργεια προκαταρκτικής.

Η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

“Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (Σάββατο 17 Αυγούστου 2019), στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, μεταξύ ιατρού ψυχιάτρου και αστυνομικών, ανακοινώνεται ότι δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις