Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Σύρος: Νέο πύρινο μέτωπο – Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Σύρος: Νέο πύρινο μέτωπο – Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών

Φωτιά τώρα Σύρος: Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς μία νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί της Σύρου.

Φωτιά τώρα Σύρος: Mία ακόμα μάχη με τις φλόγες καλούνται να δώσουν οι Έλληνες πυροσβέστες. Αυτή τη φορά, άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκονται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα έχει πιάσει πυρκαγιά στην περιοχή του Μέγα Γυαλού.

Για την ακρίβεια, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και μόλις έγινε αντιληπτή, έσπευσαν στην περιοχή 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 καναντέρ και 1 ελικόπτερο. Όλοι μαζί επιχειρούν να τη σβήσουν το συντομότερο δυνατό. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στο νησί.

Φωτιά Θήβα: Κάηκε αποθήκη επιχείρησης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 6:45 το πρωί στον προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 3ο χλμ Θήβας – Μουρικίου. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σώσουν το σπίτι που ήταν ακριβώς δίπλα και ένα κοντινό σούπερ μάρκετ. Οι καπνοί σκέπασαν τη Θήβα και έφτασαν μέχρι τα Βίλια.

Στο πρώην εργοστάσιο που τώρα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος προϊόντων υπήρχε μια τεράστια αποθήκη και ένας προαύλιος χώρος 1.400τμ, γεμάτος παλέτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι παλέτες άρπαξαν φωτιά και μέσα σε λίγη ώρα όλος ο χώρος έγινε παρανάλωμα. Στην Π.Υ. Θήβας σήμανε συναγερμός και έσπευσε στο σημείο με 7 οχήματα και 15 πυροσβέστες, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχο, Γιώργο Οικονόμου.

Οι πυροσβέστες έσωσαν το σπίτι

Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες με πρώτο μέλημα να σώσουν το σπίτι που ήταν ακριβώς δίπλα, καθώς επίσης και ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ και άλλες γειτονικές επιχειρήσεις. Μετά από δύο ώρες περίπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία ευτυχώς περιορίστηκε εντός του χώρου της επιχείρησης και δεν εξαπλώθηκε.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο, Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, συνεχίζει να υπάρχει υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές, όπως οι: Αττική, Ανατολική Στερεά, Λέσβο, Χίο, νησιά νοτίου Αιγαίου, Κρήτη, Κύθηρα, Πελοπόννησο, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις