Εξάρχεια ναρκωτικά: Νέα επιχείρηση της Δίωξης – Τέσσερις συλλήψεις

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια ναρκωτικά: Νέα επιχείρηση της Δίωξης – Τέσσερις συλλήψεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Εξάρχεια ναρκωτικά: Ειδική δράση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην Πλατεία των Εξαρχείων.

19.08.2019 | 06:31

Εξάρχεια ναρκωτικά: Νέα στοχευμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών με την υποστήριξη της Ο.Π.Κ.Ε στα Εξάρχεια, ολοκληρώθηκε με τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών διακινητών κάνναβης και την ανεύρεση ενός σακιδίου πλάτης, εγκαταλελειμμένου σε πεζοδρόμιο με συσκευασμένες ποσότητες ναρκωτικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσης που έχει εκπονηθεί από τη ΓΑΔΑ εδώ και πολλούς μήνες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και την αποτροπή  δημιουργίας εστιών συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων ατόμων, σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής δράσης συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί καθώς:

Ο πρώτος εξ αυτών κατείχε με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους, 15 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 42 γραμμαρίων.

Ο δεύτερος, κατείχε  επτά νάιλον συσκευασίες βάρους 48 γραμμαρίων, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους , ενώ

Οι άλλοι δύο κατείχαν από μία νάιλον συσκευασία έκαστος με μικροποσότητες κάνναβης.

Ήταν παράνομα στη χώρα

Επιπλέον, σημειώνει η Αστυνομία, οι τρεις από τους παραπάνω συλληφθέντες αλλοδαπούς στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Επίσης και ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη, επί του πεζοδρομίου της πλατείας Εξαρχείων, βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, με οκτώ νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 394 γραμμαρίων. Για τον εντοπισμό των δραστών-κατόχων του σακιδίου, οι οποίοι, προφανώς, αντελήφθησαν την παρουσία αστυνομικών και πέταξαν τον σάκο για να μη βρεθεί στην κατοχή τους, είναι σε εξέλιξη άλλη έρευνα από τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Σε εγκληματολογικά εργαστήρια

Ήδη το σακίδιο απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία των κατόχων (δακτυλικά αποτυπώματα κλπ). Συνολικά, στη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν 486 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Και προσαγωγές

Παράλληλα, ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της ειδικής δράσης, προσήχθησαν από την πλατεία των Εξαρχείων επτά άτομα (ημεδαπός και έξι αλλοδαποί) για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας.

Η τρίτη επιχείρηση σε λίγες ημέρες

Ήταν η τρίτη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών με την υποστήριξη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος στην Πλατεία Εξαρχείων από τις 11 Αυγούστου.

Στόχοι των επιχειρήσεων αυτών, που έχουν αρχίσει πολλούς μήνες τώρα, αλλά πυκνώνουν τελευταία, είναι δύο.

Αφενός η επ’ αυτοφώρω σύλληψη διακινητών ναρκωτικών, αλλά και οι προσαγωγές και αφετέρου οι  καταγραφές στοιχείων υπόπτων ατόμων, Ελλήνων και αλλοδαπών.

Αυτό, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα άτομα που κινούνται ύποπτα στα Εξάρχεια και ευθύνονται για μεγάλο μέρος των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Exit mobile version