Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 8χρονη Αλεξία Θήβα: Το ξέσπασμα του πατέρα – “Όποιος πυροβολεί, να μπαίνει αμέσως φυλακή”
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονη Αλεξία Θήβα: Το ξέσπασμα του πατέρα – “Όποιος πυροβολεί, να μπαίνει αμέσως φυλακή”

8χρονη Αλεξία Θήβα: Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για όσους πυροβολούν ασκόπως ζήτησε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή του Πάσχα.

8χρονη Αλεξία Θήβα: Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για όσους πυροβολούν ασκόπως ζήτησε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στη αυλή του σπιτιού της από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα. Ο Λουκάς Σαμαρτζής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την οργή του τονίζοντας πως «πρέπει να παρέμβει το κράτος και να αλλάξει το νόμο και όποιος πυροβολεί να μπαίνει αμέσως φυλακή, για να μην το κάνει πάλι άνθρωπος». «Αμέσως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, χωρίς τίποτα», είπε για τον άνθρωπο που πυροβόλησε και υπογράμμισε πως «δεν είναι αμέλεια. Όταν παίρνει κάποιος πιστόλι, κάπου θα πάει η σφαίρα».

Ο ίδιος μίλησε με σκληρά λόγια για τον υπεύθυνο της τραγωδίας, τονίζοντας πως «μας διέλυσε το σπίτι. Ο κάθε ανεγκέφαλος, παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τα όνειρα ενός παιδιού». Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση υγείας του παιδιού του σημείωσε πως είναι λίγο καλύτερα και πλέον η οικογένεια περιμένει «τελειώσει τη θεραπεία για να πάμε σε κέντρο αποκατάστασης».

Αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ

Όπως είπε πρόσφατα ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας, η κατάσταση της 8χρονης «δεν έχει μεταβολές. Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς. Ζουν κάτι πρωτόγνωρο αυτοί οι άνθρωποι. Μετά λύπης λέω ότι πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί η μικρή».

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον δράστη. Η δικαστική εξέλιξη έχει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν κρατείται καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να το αν θα έχουμε κάποια επιδίκαση περαιτέρω κάποιων αποζημιώσεων γιατί τα κονδύλια που χρειάζονται για τη μικρή είναι αρκετά μεγάλα και αν χρειαστεί κάποια αποθεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις δαπάνες» είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αποζημίωση ζητείται σε επίπεδο συντηρητικής κατασχέσεως. Ουσιαστικά η οικογένεια δεν έχει λάβει κάποια χρήματα και τον Σεπτέμβριο που θα κατατεθεί η αγωγή εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια κονδύλια και επανέλθουμε με κάποια άλλα ένδικα μέσα θα μπορέσουμε εκεί να λάβουμε κάποια χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις