Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με Τρίτωνα στην Α2
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με Τρίτωνα στην Α2

Ολυμπιακός: Με αντίπαλο τον Τρίτωνα εντός έδρας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Α2 ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Τελικά όσοι πίστευαν ότι θα δοθεί λύση με τον Ολυμπιακό ώστε να μην υποβιβαστεί στην Α2, φαίνεται ότι δεν είχαν υπολογίσει σωστά. Η ΕΟΚ και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έμειναν στα λόγια, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να μην εμπλακεί σε μια υπόθεση που ούτε οι ενδιαφερόμενοι δεν ξέρουν τι θέλουν και το πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ βρίσκεται υπό διάλυση. Κανένα σοβαρό ενδιαφέρον, καμία προοπτική, τη στιγμή που όλα αυτά ίσχυαν ακόμη και όταν συμμετείχε ο Ολυμπιακός, που ήταν ο ένας εκ των δύο ισχυρών πόλων του αθλήματος.

Η κλήρωση της Α2 έγινε κανονικά το μεσημέρι της Δευτέρας (19/08) και η ζωή συνεχίζεται… Αντίπαλος μάλιστα του Ολυμπιακού στην 1η αγωνιτική του πρωταθλήματος της Α2 θα είναι ο Τρίτωνας. Η περιπέτεια ξεκινάει με τους «ερυθρόλευκους» βέβαια να μην ασχολούνται καν με τη διοργάνωση. Κανένας εκπρόσωπος δεν εμφανίστηκε στην κλήρωση και όλος ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν αφορά την Ευρωλίγκα. Εκεί θα στραφεί όλη η προσοχή, χωρίς να νοιάζονται στον Πειραιά για τυχόν επάνοδο στην Μπάσκετ Λιγκ.

Ομάδα αναπτυξιακή

Στην Α2  άλλωστε η ομάδα του Ολυμπικού που θα κατέβει θα είναι… πειραματική και με άλλο όνομα. Με προπονητές τους Δημήτρη Τσαλδάρη και Νίκο Μπάρλο και παίκτες αναπτυξιακού τύπου, με έδρα το βοηθητικό του ΣΕΦ. Εν ολίγοις θα είναι υποβαθμισμένο τη νέα περίοδο και το πρωτάθλημα της Α2. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός θα μετέχει αλλά στην πράξη δεν θα ασχολείται σοβαρά. Προέχουν άλλες προτεραιότητες.

Το ματς στην πρεμιέρα λοιπόν θα είναι με τον Τρίτωνα, ομάδα που ανέβηκε από την Β’ Εθνική και θα πάρει πρώτη φορά μέρος στην Α2. Δεν έχει σημασία να ασχοληθεί κανείς με τίποτα περισσότερο. Όσον αφορά την περίπτωση του ΓΣ Ερμή Αγιάς Λάρισας, που πήρε την wild card για να συμμετάσχει στην Μπάσκετ Λιγκ, η ομάδα που θα τον αντικαταστήσει από τη Β’ Εθνική είναι το Παγκράτι.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Α2 – 05/10/19

ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ – ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ – ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ

ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ – ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις