Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Μπάσκετ 2019: Τα σπασμένα δόντια του Κόνιαρη και η αγωνία για Σλούκα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Μπάσκετ 2019: Τα σπασμένα δόντια του Κόνιαρη και η αγωνία για Σλούκα

Εθνική Μπάσκετ 2019: Μικρό το κακό για τον Κόνιαρη που έσπασε δύο δόντια στο ματς με τη Σερβία, ενώ παρατείνεται η αγωνία για τη συμμετοχή του Σλούκα στο Μουντομπάσκετ

Εθνική Μπάσκετ 2019: Ο τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου ήταν λογικό να επισκιάσει τα πάντα στην Εθνική ομάδα μετά το παιχνίδι με τη Σερβία. Ακόμη και τα δύο σπασμένα μπροστινά δόντια του Αντώνη Κόνιαρη. O 22χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού χτύπησε πάνω σε μια άμυνα στον Μίσιτς. Ο Σέρβος έκανε μπάσιμο και όπως άνοιξε τα χέρια του βρήκε με τον αγκώνα τον Έλληνα διεθνή ο οποίος μετά το διασκέδασε ανεβάζοντας φωτογραφία με το… παράσημο στα social media. Μικρό το κακό αν συγκρίνουμε με τη ρήξη χιαστού που υπέστη ο Αθηναίου. Ακόμη και με λίγη ρητίνη διορθώνεται.

Ο Κόνιαρης θα είναι κανονικά παρών στην αποστολή της Εθνικής. Υπήρχε μια παραφιλολογία ότι θα μπορούσε να «κοπεί» πριν χτυπήσει ο Αθηναίου αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά. Και να το σκεφτόταν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, τώρα δεν έχει κανένα περιθώριο από τη στιγμή που φώναξε και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να επιστρέψει. Με δεδομένο ότι η παρουσία του Κώστα Σλούκα δεν είναι σίγουρη, ο Κόνιαρης εδραίωσε 100% τη θέση του στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Θεραπεία και αγωνία για Σλούκα

Από αύριο (20/08) θα υπάρχουν νεότερα για τον Κώστα Σλούκα, που έπαθε κάκωση στη γάμπα και μια μικρή θλάση στο ματς με την Ιταλία (16/08) στην πρεμιέρα του «Ακρόπολις». Οι γιατροί αναμένεται να έχουν νέα απεικόνιση της κατάστασής του, η οποία όμως δεν θα είναι ξεκάθαρη ακόμη όσον αφορά τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ. Θα συνεχιστεί η καθημερινή παρακολούθηση της αποθεραπείας του και τις επόμενες μέρες θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Το σενάριο να είναι παρών από την αρχή στη φάση των ομίλων ο Σλούκας είναι αναμφίβολα το πιο αισιόδοξο. Από την άλλη όμως υπάρχει και η πιθανότητα να μην προλάβει κανένα από τα τρία. Με δεδομένο ότι η 12αδα θα δηλωθεί πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν φαίνεται αποφασισμένος να πάρει κανένα ρίσκο. Όπως φαίνεται θέλει 100% έτοιμο τον γκαρντ της Φενέρμπαχτσε. Σε αντίθεση περίπτωση δεν θα τον έχει στην αποστολή στην Κίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις