Εθνική Μπάσκετ 2019: Οριστικά στο Παγκόσμιο ο Μάντζαρης αντί του Αθηναίου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Μπάσκετ 2019: Οριστικά στο Παγκόσμιο ο Μάντζαρης αντί του Αθηναίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Εθνική Μπάσκετ 2019: Επιστρέφει στην Εθνική για το Μουντομπάσκετ 2019 στην Κίνα ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη ο Γιάννης Αθηναίου

19.08.2019 | 13:43

Εθνική Μπάσκετ 2019: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι οριστικά αυτός που επιστρέφει στην Εθνική Μπάσκετ για την τελική φάση του Μουντομπασκετ 2019 στην Κίνα. Ο πόιντ γκαρντ της Ούνικς Καζάν θα πάρει τη θέση του τραυματία Γιάννη Αθηναίου, καθώς ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετά το κυριακάτικο (18/08) ματς με τη Σερβία για το τουρνουά «Ακρόπολις». Αντίθετα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος «έκοψε» τον Ντίνο Μήτογλου και τώρα πλέον περιμένει να διαπιστώσει το αν θα ακολουθήσει την αποστολή ο έτερος τραυματίας Κώστας Σλούκας.

Επί της ουσίας τρεις μέρες απουσίασε από τις υποχρεώσεις της Ελλάδας ο Μάντζαρης. Γι’ αυτό και από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να προλάβει να ετοιμάσει τα χαρτιά του ώστε να αναχωρήσει την Τετάρτη (21/08) για την Κίνα με την υπόλοιπη αποστολή. Ο Μάντζαρης έχει την πείρα αλλά και το know how καθώς είναι από μικρός στις εθνικές ομάδες και αυτή, αν δεν τραυματιζόταν ο Αθηναίου, θα ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα έχανε.

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1163344769852067840?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1163344769852067840&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.novasports.gr%2Fbasket%2Fellada%2Fethniki-ellados-andron%2Farticle%2F474993%2Fstirixi-augenaki-se-athinaiou-kai-ethniki%2F

Οι ευχές και τα μηνύματα στον Αθηναίου

Για το μόνο που δεν μπορεί να έχει παράπονο ο άτυχος της βραδιάς στο παιχνίδι με τη Σερβία είναι η στήριξη των συμπαικτών, των παραγόντων της ΕΟΚ και ολόκληρης φυσικά της ομάδας. «Pray for my guy» που σημαίνει «προσευχηθείτε για τον δικό μου» έγραψε στο Instagram ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάτω από φωτογραφία του Γιάννη Αθηναίου. Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που τον μετέφεραν αμέσως μετά τον τραυματισμό του στο ιατρείο του ΟΑΚΑ ήταν οι πρώτοι που του έδειξαν την αγάπη τους.

 

«Γρήγορα πάλι κοντά μας! Με υγεία και έτοιμος για το επόμενο μεγάλο ραντεβού! Σε κάθε βήμα θα είσαι μαζί μας, όπως ήσουν από την αρχή αυτής της διαδρομής!» τα λόγια του αρχηγού Μπουρούσης, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Οι δυνατοί είναι για τα δύσκολα φίλε κι εσύ είσαι απ’ αυτούς! Όλα θα πάνε καλά και θα γυρίσεις ακόμα καλύτερος». Οι ευχές για καλή ανάρρωση εμφανίστηκαν στα social media και από τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά αλλά και από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που έγραψε στο twitter: «Αμέσως μετά τον αγώνα μετέφερα στον αρχηγό της Εθνικής μας ,τον Γιάννη Μπουρούση, την πίστη και τη στήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην ομάδα μας. Με την ευχή να επιστρέψουν από την Κίνα όλοι υγιείς και με ένα μετάλλιο!
Καλό δρόμο να έχουν, περαστικά στο Γιάννη Αθηναίου».

Exit mobile version