Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αμβρόσιος: Παραιτήθηκε και άρχισαν οι χαρές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμβρόσιος: Παραιτήθηκε και άρχισαν οι χαρές

Αμβρόσιος: Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, παραιτήθηκε και πρώτος έσπευσε να σχολιάσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αμβρόσιος: Παρελθόν αποτελεί από την θέση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Αμβρόσιος, με την είδηση να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να προκαλεί έκπληξη. Ο ίδιος, τελώντας σήμερα, Κυριακή 18.08.2019, την τελευταία του, αποχαιρετιστήρια λειτουργία, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, τονίζοντας μάλιστα πως «η πατρίδα μας κινδυνεύει και η πίστη μας διώκεται».

Εν τω μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε μέσω Twitter την είδηση, ασκώντας σφοδρή κριτική εναντίον του πρώην -πλέον- Μητροπολίτη, για τις κατά καιρούς προκλητικές του δηλώσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης: «Ακροδεξιός, ρατσιστής και διαρκής κήρυκας της μισαλλοδοξίας ο παραιτηθείς Αμβρόσιος. Κορυφαία του δήλωση ο χαρακτηρισμός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ως της «χρυσής ελπίδας του έθνους». Τέτοιοι ιεράρχες εκθέτουν την εκκλησία και βλάπτουν την δημοκρατία»!

Αμβρόσιος: Ακροδεξιός, ρατσιστής και διαρκής κήρυκας της μισαλλοδοξίας

Αμβρόσιος: Όταν νεαρός ιερέας δέχθηκε τα “συχαρίκια” Παπαδημούλη

Το 2018 ο νεαρός ιερέας πατήρ Νεόφυτος άσκησε κριτική και διαχώρισε τη θέση του από την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, που προκάλεσε σάλο, ο οποίος υποστήριξε σε  κείμενό του πως «ο άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού».

«Σεβόμαστε τους πάντες, ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… “σκάσε επιτέλους”, σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο, δε σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε, σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου… Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι αμβροσία και νέκταρ στις ψυχές των ανθρώπων, όχι χολή και ξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά ο πατήρ Νεόφυτος.

«Γεια στο στόμα σου πατέρα Νεόφυτε!» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το «σκάσε επιτέλους».

«Ενότητα και αλληλεγγύη χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την εθνική τραγωδία. Όχι μίσος, παραλογισμούς και χολή», κατέληξε.

Αμβρόσιος: Σχόλιο και από Χαρίτση

Η παραίτηση Αμβροσιου βάζει τέλος  σε μια μακρά διαδρομή που σφραγίστηκε από τη συστηματική προώθηση σκοταδιστικών αντιλήψεων, αντιδραστικών θέσεων και ρατσιστικου-σεξιστικου λόγου. Είναι μια θετική εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος, το σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση στο Τwitter.

Αμβρόσιος: Δείτε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από το kalavrytanews.gr
Αμβρόσιος: Ελπιδοφόρα η Χρυσή Αυγή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις