alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιαστής Κέρκυρα: Ελεύθερος ο Κερκυραίος που βίαζε τουρίστριες – 43 χρόνια πριν
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Βιαστής Κέρκυρα: Ελεύθερος ο Κερκυραίος που βίαζε τουρίστριες – 43 χρόνια πριν

Βιαστής Κέρκυρα: Πρώτο θέμα έχει γίνει σε αρκετά βρετανικά μέσα η αποφυλάκιση του κατά συρροή βιαστή τουριστριών από τη Βρετανία, Δημήτρη Ασπιώτη.

Βιαστής Κέρκυρα: Σάλος έχει ξεσπάσει σε βρετανικά ΜΜΕ από την είδηση ότι ένας κατά συρροή βιαστής τουριστριών από τη Βρετανία στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Κάβο, που είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερος. Όπως γράφουν η Express και η Sun, πρόκειται για τον Δημήτρη Ασπιώτη ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι τότε σε βιαστή. Το δικαστήριο της Ηγουμενίτσας αποφάσισε την ποινή των 52,5 ετών χωρίς αναστολή, που σήμαινε ότι έως τα 91 του δεν θα μπορούσε να αιτηθεί την αποφυλάκισή του.

Ο Ασπιώτης σε όλη τη διάρκεια της δίκης μάλιστα ήταν απαθής και παραδέχθηκε τους βιασμούς, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών. Μάλιστα δεν είχε δικηγόρο και ορίστηκε, μετά από κλήρωση, συνήγορός του ο Γιάννης Τζοβάρας. Στο δικαστήριο είχε πει πως ήταν άσχημος και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να κάνει “σεξ”.

Το δάσος, όπου ζούσε ο βιαστής

Ασπιώτης: Αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα

Ο Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Ασπιώτης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα. Ο Ασπιώτης, κατά τα δημοσιεύματα, είχε, μάλιστα, συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά “δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ. Η υπεράσπιση του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».

Aφέθηκε σιωπηρά ελεύθερος

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Sun, «ένας κατά συρροήν βιαστής με το παρατσούκλι “Το τέρας του Κάβου”, που του αποδόθηκε αφότου βίαζε κορίτσια από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κέρκυρα, αφέθηκε ελεύθερος 43 χρόνια νωρίτερα».

Και συνεχίζει η εφημερίδα: «Ο Δημήτρης Ασπιώτης εντοπίστηκε σε ένα μπαρ, παρά το γεγονός ότι το 2012 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 52 ετών -που θεωρείται η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα για υποθέσεις βιασμού. Αλλά αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα για τα εγκλήματά του, ο Ασπιώτης αφέθηκε σιωπηρά ελεύθερος έχοντας κάνει 9 χρόνια φυλακή».

Φόβος στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Sun, Βρετανίδες εργαζόμενες στην Κέρκυρα εξέφρασαν τους φόβους τους αφότου έμαθαν για την απελευθέρωση του Ασπιώτη. Μία, μάλιστα, πάντα κατά την εφημερίδα, όλες οι εργαζόμενες είναι ανήσυχες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι. «Πιστεύεται ότι ο Ασπιώτης διαμένει σε ένα μικρό χωριό από το οποίο κατάγεται η οικογένειά του», είναι το επιμύθιο της Sun.

Δημοσιογράφος της Express συνάντησε τον Ασπιώτη ο οποίος στην ερώτηση πώς κατάφερε να αποφυλακιστεί τόσο πρόωρα απάντησε: «βγήκα έξω λόγω νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης».

Στην ίδια συνάντηση ο Ασπιώτης υποστηρίζει ότι «δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά. Έκανα χρήση κοκαΐνης και έπαιρνα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα άρα δεν αποτελώ κίνδυνο». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διατηρεί σχέση με μια κοπέλα «και μόνο αυτή σκέπτομαι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ασπιώτης εξέφρασε και τη λύπη του για ό,τι έκανε προσθέτοντας ότι «θα έκανα τα πάντα για να μην είχαν γίνει αυτά».

2010: Daily Mail κατά ΕΛΑΣ

Το 2010 η Daily Mail ήταν ιδιαίτερα σκληρή με την Ελληνική Αστυνομία, καθώς αποφάσισε να μη βγάλει προειδοποίηση ότι ένας κατά συρροή βιαστής δρούσε στην τουριστική περιοχή του Κάβου. Μάλιστα τότε, ο ταξίαρχος της Αστυνομίας Γιώτης Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι η απόφαση για τη μη έκδοση προειδοποίησης ήταν συνειδητή αλλά λανθασμένη υπογραμμίζοντας την τεράστια επιχείρηση που στήθηκε για την σύλληψη του δράστη.

Σημειώνεται ότι από τα χρόνια της εφηβείας του και για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο Ασπιώτης ήταν έγκλειστος φυλακών, με βασικότερο αδίκημα το βιασμό. Επίσης, στο ιστορικό του καταγράφεται και απόδραση με τραυματισμό από το Γ.Ν.Ν. Κέρκυρας, όπου φυλασσόταν.

Σύμφωνα με την Express ο Ασπιώτης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα.