Μπαρτσελόνα: Ήττα από την Μπιλμπάο με γκολάρα του Αντούριθ (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτσελόνα: Ήττα από την Μπιλμπάο με γκολάρα του Αντούριθ (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Μπαρτσελόνα: Ξεκίνημα με ήττα για την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα με 1-0 από την Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» - Καθοριστική η απουσία του τραυματία Μέσι

17.08.2019 | 01:41

Μπαρτσελόνα: Ο Μέσι έλειπε και ο Αντούριθ είπε να ντυθεί πρωταγωνιστής. Ο 38 ετών και έξι μηνών επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο μπήκε στο 88′ του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, που άνοιξε την αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ένα λεπτό αργότερα σήκωσε στο πόδι ολόκληρο το «Σαν Μαμές». Με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν και χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Βασκονίας.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, προπονητής της Μπαρτσελόνα και γέννημα – θρέμμα της Αθλέτικ, δεν πρέπει να έχει βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση στην καριέρα του. Αφενός γιατί είδε την ομάδα του να χάνει, αφετέρου γιατί οι δικοί του άνθρωποι πανηγύριζαν σαν τρελοί ένα υπέροχο γκολ εναντίον του. Η απουσία του Μέσι λόγω τραυματισμού ήταν καθοριστική για την Μπάρτσα και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν αποχώρησε τραυματίας και ο Σουάρες («κολλητός» του Αργεντινού σταρ) στο 37ο λεπτό. Ο Γκριεζμάν πέρασε στην κορυφή της επίθεσης αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα.

Μοιρασμένο παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο η Αθλέτικ ήταν καλύτερη και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς. Αμφότερες τον σταμάτησε ο σωστά τοποθετημένος Τερ Στέγκεν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη και απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς όμως η πίεσή της να είναι ασφυκτική για τους γηπεδούχους. Από τη στιγμή που εκείνοι άντεξαν μέχρι το τέλος, βρήκαν το σθένος στο 89′ να πάρουν τη νίκη με το εξαιρετικό γκολ του Αντούριθ που είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην ιστορία.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ουνάι, Κάπα, Γιεράι, Νούνιες, Γιουρί, Ουνάι Λόπεθ (81′ Μπενάτ), Γκαρθία, Μουνιαϊν, Ραούλ Γκαρθία, Ντε Μάρκος (66′ Σάνθετ), Γουίλιαμς (88′ Αντούριθ).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Ρομπέρτο (76′ Πέρεθ), Αλενιά (46′ Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ, Σουάρες (37′ Ραφίνια), Ντεμπελέ, Γκριεζμάν.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβισιόν:

Σάββατο

18:00 Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης

20:00 Βαλένθια – Σοσιεδάδ

21:00 Μαγιόρκα – Έιμπαρ

22:00 Λεγκανές – Οσασούνα

22:00 Βιγιαρεάλ – Γρανάδα

Κυριακή

18:00 Αλαβές – Λεβάντε

20:00 Εσπανιόλ – Σεβίλλη

22:00 Μπέτις – Βαγιαδολίδ

23:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Χετάφε

Exit mobile version