Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Bundesliga: «Σκόνταψε» η Μπάγερν στην πρεμιέρα 2-2 με τη Σάλκε (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Bundesliga: «Σκόνταψε» η Μπάγερν στην πρεμιέρα 2-2 με τη Σάλκε (vid)

Bundesliga: Κακό ποδαρικό στην Bundesliga για την Μπάγερν που έφερε 2-2 στο «Αλιάντς Αρένα» με τη Χέρτα Βερολίνου

Bundesliga: Χειρότερο ξεκίνημα η Μπάγερν στη φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Μία εβδομάδα μετά την ήττα στο Σούπερ Καπ από την Ντόρτμουντ, η πρωταθλήτρια Γερμανίας έφερε 2-2 με τη Χέρτα Βερολίνου στο «Αλιάντς Αρένα» στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της Bundesliga. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε για πέμπτη σερί σεζόν την 1η αγωνιστική αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Από το 2011 μάλιστα είχε να γκελάρει η Μπάγερν σε πρεμιέρα.

Ο Πολωνός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 24′ με κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Γκνάμπρι. Το ξεκίνημα για τους Βαυαρούς φάνηκε ιδανικό αλλά δεν κράτησε για πολύ. Ο Λουκεμπάκιο έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 36′ και η μπάλα κόντραρε στον Ιμπίσεβιτς πριν καταλήξει στα δίχτυα του Νόιερ (1-1). Δύο λεπτά αργότερα η συνεργασία των Ιμπίσεβιτς και Γκρούγιτς ήταν άψογη, με τον δεύτερο να ξεπερνάει και τον Νόιερ πριν διαμορφώσει σε κενό τέρμα το 1-2.

Ισοφάριση με VAR

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν πίεσε για να κάνει την ανατροπή, αλλά το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να ισοφαρίσει. Με χρήση VAR στο 60′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα του Γκρούγιτς πάνω στον Λεβαντόφσκι. Ο σέντερ φορ των γηπεδούχων ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-2. Δεν μπόρεσε όμως να φτάσει σε χατ τρικ στο υπόλοιπο μισάωρο και να χαρίσει την πρώτη νίκη στην ομάδα του. Ο Γκνάμπρι στο 85′ έχασε την καλύτερη ευκαιρία για το 3-2, ενώ η Χέρτα είχε παθητικό ρόλο σε όλο το 45λεπτο και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε ούτε μία τελική.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Παβάρ, Αλάμπα, Τιάγκο, Τολισό, Γκνάμπρι (87′ Ντέιβις), Μίλερ (85′ Ρενάτο Σάντσες), Κομάν, Λεβαντόφσκι.

Χέρτα Βερολίνου: Γιαρστάιν, Κλίντερ, Σταρκ, Ρέκικ, Λέκι, Ντούντα (78′ Σκιέλμπρεντ), Νταριντά, Γκρούγιτς, Μίτελσταντ, Λουκεμπάκιο (68′ Σέλκε), Ιμπίσεβιτς (63′ Εσβάιν).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο

16:30 Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ

16:30 Λεβερκούζεν – Πάντερμπορν

16:30 Βόλφσμπουργκ – Κολωνία

16:30 Βέρντερ Βρέμης – Φορτούνα Ντίσελντορφ

16:30 Φράιμπουργκ – Μάιντς

19:30 Γκλάντμπαχ – Σάλκε

Κυριακή

16:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Χόφενχαϊμ

19:00 Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις