Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1: Ο Μάνταλος, ο Λιβάγια και η πρόκριση (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1: Ο Μάνταλος, ο Λιβάγια και η πρόκριση (vid)

ΑΕΚ - Κραϊόβα 1-1: Από όλα είχε η ΑΕΚ στο 1-1 με την Κραϊόβα στο άδειο ΟΑΚΑ σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ

ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1: To 2-0 του πρώτου αγώνα στη Ρουμανία ήταν αρκετό για την πρόκριση. Παρά το τελικό 1-1 η ΑΕΚ δεν αγχώθηκε καθόλου στο δεύτερο παιχνίδι με την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα. Στο άδειο ΟΑΚΑ λόγω τιμωρίας η «Ένωση» είχε τα πάντα (θετικά και αρνητικά) προκειμένου να βρεθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Τράμπζονσπορ. Για να βρεθεί πάντως στους ομίλους θα πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ρουμανική ομάδα είχε περισσότερη ενέργεια από την ΑΕΚ. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο μόνος που φάνηκε να παίρνει στα σοβαρά την κατάσταση. Στο 24′ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία και δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το 1-0 με υπέροχη ενέργεια. Στο 28′ ο Ολιβέιρα είχε δοκάρι και στο 40′ νικήθηκε  από τον Ρουμάνο γκολκίπερ Πιλιατσέλι. Μέχρι εκεί όλα πήγαν σχετικά καλά και η πρόκριση ήταν δεδομένη.

Το κακό διάστημα και ο ασεβής Λιβάγια

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν κακή. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον στο ματς, ενώ η απουσία του κόσμου από το γήπεδο έκανε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Πολλά λάθη, καμία όρεξη για ποδόσφαιρο και στο 63′ έγινε το 1-1 από κεφαλιά του Μπάρμπουτ. Λίγο νωρίτερα είχε γίνει αλλαγή ο Λιβάγια με τον Βέρντε. Ο Κροάτης ενοχλήθηκε από την επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο και χωρίς να δώσει σημασία σε κανέναν, έφυγε μουρμουρίζοντας για τα αποδυτήρια. Κακή αντίδραση παρόλο που με βάση την απόδοσή του δεν έπρεπε να αντικατασταθεί. Από εκεί και πέρα η Κραϊόβα έχασε δύο καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος για να πάρει τη νίκη.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες (83′ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58′ Σιμάο), Λιβάγια (58′ Βέρντε), Ζεράλντες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Κραϊόβα (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Ακά, Κέλιτς, Μπάνκου, Ιβάνοφ (80′ Κονσταντίν), Ματέιου, Τσικαλντάου, Μπάρμπουτς, Ρομάν (64′ Φόρτες), Μιχάιλα (55′ Βαταζέλου).

Καρντόσο: «Δεν χαιρετάω στις αλλαγές»

Απρόβλεπτη ήταν η δήλωση του Μιγκέλ Καρντόσο όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του Λιβάγια όταν έγινε αλλαγή. «Συνήθως δεν χαιρετάω τους παίκτες όταν βγαίνουν από το γήπεδο. Δεν είδα την αντίδρασή του. Το σημαντικό είναι όταν παίζει, να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν έχω κάτι να πω».

Σχετικά με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, τόνισε: «Θα το συζητήσω με τα παιδιά. Δεν έχει να κάνει με υποτίμηση. Μπορεί να χαλάρωσαν, είναι πιθανό. Φυσικά, δεν πρέπει να συμβαίνει. Συμφωνώ όμως ότι η απόδοσή μας δεν ήταν στο 100%. Δεν βλέπω κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Θα πρέπει να συζητήσω με τους παίκτες μου, να δούμε αν χαλαρώσαμε και γιατί, καθώς δεν θα έπρεπε. Αυτές οι ομάδες παίζουν για την περηφάνια τους. Όταν χαλαρώνεις, δίνεις ενέργεια στον αντίπαλο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις