Μάικ Τάισον – μαριχουάνα: «Καπνίζουμε 10 τόνους τον μήνα, είναι τρελό;»

ΚΟΣΜΟΣ

Μάικ Τάισον – μαριχουάνα: «Καπνίζουμε 10 τόνους τον μήνα, είναι τρελό;»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μάικ Τάισον - μαριχουάνα: Ο Μάικ Τάισον, ο οποίος είναι κάτοχος δεκάδων τίτλων στο άθλημα της πυγμαχίας, παραδέχθηκε ότι καπνίζει κάνναβη αξίας 40.000 δολαρίων τον μήνα.

15.08.2019 | 14:33

Μάικ Τάισον – μαριχουάνα: Ο διάσημος αθλητής Μάικ Τάισον λατρεύει την μαριχουάνα και δεν το κρύβει. Ο πρώην πυγμάχος μοιράστηκε στο podcast του την Δευτέρα πόσα χρήματα ξοδεύει για το συγκεκριμένο ναρκωτικό. «Πόσο καπνίζουμε μέσα σε ένα μήνα;» ρώτησε τον συμπαρουσιαστή του, πρώην παίκτη του NFL Έμπεν Μπρίτον. «Είναι 40.000 δολάρια τον μήνα;».

«Καπνίζουμε 10 τόνους μαριχουάνα στο ράντσο κάθε μήνα» είπε ο Μπρίτον, αναφερόμενος στο Tyson Ranch, το αγρόκτημα μαριχουάνας και «θέρετρο» του Μάικ Τάισον. «Είναι τρελό αυτό;» ρώτησε, στην συνέχεια ο πρωταθλητής αν και φαινόταν να ξέρει ήδη την απάντηση. Ο φιλοξενούμενος στην εκπομπή του, ο ράπερ Τζιμ Τζόουνς, γούρλωσε τα μάτια του και είπε: «Μιλάμε για πολύ μαριχουάνα».

Ο Μάικ Τάισον, ασχολείται με την καλλιέργεια μαριχουάνας. Λίγο αφότου η πολιτεία της Καλιφόρνια έκανε νόμιμη την καλλιέργεια μαριχουάνας, ο Μάικ Τάισον εγκαινίασε το Tyson Ranch, το οποίο πουλά άνθη κάνναβης, ισχυρά εκχυλίσματα του φυτού και σύντομα βρώσιμα προϊόντα. Πρόκειται για brand προϊόντων με βάση την κάνναβη που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η «Purple Punch» και η «KO Kush». Υπολογίζεται ότι μόνο εντός της Καλιφόρνια, ως το 2025, ο συγκεκριμένος τομέας θα έχει συνολικό κύκλο εργασιών που θα αγγίζει τα 5.000.000.000 δολάρια.

Μάικ Τάισον: Μια ζωή για… αγρίους

Μια ζωή με ναρκωτικά, αχαλίνωτο σεξ, πολύ δράμα, χρεωκοπία και φυλακή, ανακαλεί ο Mike Tyson στην εκρηκτική νέα αυτοβιογραφία του, Mike Tyson: Undisputed Truth. Ο Tyson περιγράφει μια άσχημη παιδική ηλικία – δεν γνώρισε τον πατέρα του και στην ηλικία των 7 η άνεργη μητέρα του κοιμόταν με διάφορους άντρες για να εξασφαλίσει στέγη για την οικογένειά της, καθώς και μία ταραχώδη εφηβεία γεμάτη παραβατικότητα με τον Tyson να μπαινοβγαίνει στα αναμορφωτήρια.

Η ταινία του Muhammad Ali, «The Greatest», ήταν αυτή που τον έκανε να αλλάξει και να στραφεί στο box. Σε ένα από τα αναμορφωτήρια που στάλθηκε, μία δασκάλα διέκρινε την κλίση του Tyson στο box και τον γνώρισε στον άνθρωπο που θα του άλλαζε τη ζωή, στον θρυλικό προπονητή Cus D’Amato. Ωστόσο, αργότερα ο Tyson θα αποκαλύψει ότι τα έκανε όλα για τη δόξα και τα χρήματα, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Μάικ Τάισον: Κλοπές, ναρκωτικά, όργια

Ακόμη κι όταν ο Tyson ήταν δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και είχε τα πάντα, ξαναγυρνούσε πάλι στο παρελθόν, μην μπορώντας να ξεφύγει από τη μοίρα του.
Ακόμη και την ημέρα της δίκης του το 1992, μετά από κατηγορίες για τον βιασμό της 18άχρονης Desiree Washington, ο 25άχρονος τότε Tyson παραδέχεται ότι δεν έδινε καμία σημασία στα λόγια που ακούστηκαν στο δικαστήριο. Ωστόσο, στην αυτοβιογραφία του εξομολογείται ότι η φυλακή των «έσωσε» από την αλαζονεία του.

Ο Tyson έκανε ότι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος – μέχρι και σήμερα υποστηρίζει ότι δεν βίασε την Desiree – και στράφηκε μέχρι σε ιερείς βουντού, κάτι που αποδείχτηκε απλά απάτη. Παραλίγο όμως να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πιάσει. «Στο μυαλό μου», λέει, «Δεν είχα συμμαθητές. Ήμουν ο νεότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία της πυγμαχίας. Ήμουν ένας τιτάνας, η μετενσάρκωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Τελικά καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και εξέτισε τρία.

Μάικ Τάισον: Στη λίστα και η Ναόμι Κάμπελ

Όσο αυξανόταν η φήμη και τα χρήματα του Tyson, εκείνος παρέμενε έρμαιο του παρελθόντος. Το μόνο που άλλαζε ήταν ο αριθμός των γυναικών που έκανε σεξ. Έπεφταν όλες στα πόδια του κι ακόμη όταν ήταν στη φυλακή, ο Tyson δεν σταμάτησε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τις γυναίκες που έκαναν ουρά για να τον επισκεφτούν.

Μία από τις κατακτήσεις του ήταν η Naomi Campbell, με την οποία έβγαινε το 1987. Ο Tyson βέβαια δεν ήταν πιστός. Παράλληλα με τη Naomi, έβγαινε με την πρώτη επιλαχούσα Miss America, Suzette Charles, ενώ έκανε σεξ με δεκάδες γυναίκες.

Στη συνέχεια γνώρισε την ηθοποιό Robin Givens για την οποία λέει με χιούμορ: «Η Robin ήταν η πρώτη πραγματική σχέση μου, εκτός από τη Naomi βέβαια, η οποία, παρεμπιπτόντως, είχε νευριάσει όταν έμαθε για τη Robin». Ο γάμος τους όμως δεν άντεξε, αφού από τη μία ήταν η απιστίας του Tyson και από την άλλη οι κατηγορίες της Robin περί ψυχικής αστάθειας και βίας. Οι δυο τους έφτασαν αναπόφευκτα στο διαζύγιο κι ενώ η δίκη ήταν σε εξέλιξη, ο Tyson είδε την Robin να τον απατάει με τον νεαρό τότε Brad Pitt. Ο Tyson, ο οποίος από μακριά τον πέρασε για γυναίκα, αποκαλύπτει ότι όταν τον είδε ο Pitt νόμισε ότι ήρθε το τέλος του, αν και έδειχνε υπερβολικά μαστουρωμένος.

Η κόρη που έχασε

Μάικ Τάισον: Ο θάνατος που άλλαξε τη ζωή του

Ο Tyson ξαναπαντρεύτηκε, τη Μόνικα, για να χωρίσει αργότερα, αφού εξομολογήθηκε στην σύζυγό του ότι έχει AIDS, ενώ τελικά δεν είχε, και κατάφερε να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Ο Tyson ήταν ένας σεξομανής, ναρκομανής και αλκοολικός που πάλευε για την επιβίωσή του.

Στο δράμα του ήρθε να προστεθεί ο θάνατος της τετράχρονης κόρης του από ένα τραγικό δυστύχημα, όταν μπλέχτηκε στο σκοινί της κουρτίνας και στραγγαλίστηκε. Αυτό το γεγονός στάθηκε ως αφορμή για να προσπαθήσει να αλλάξει.

Μετά από πολλές προσπάθειες αποτοξίνωσης, έναν τρίτο γάμο με ένα κορίτσι που γνώριζε από τα 13 του, η οποία είναι πλέον μητέρα δύο παιδιών του, τη Λακίχα,, ο Tyson μελετά το Ισλάμ και αναγνωρίζει την άσωτη ζωή που έκανε. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο τέλος στο βιβλίο του Tyson γιατί η ιστορία του δεν έχει τελειώσει. Ο ίδιος προσπαθεί να είναι καλός πατέρας και σύζυγός, να παραμένει «καθαρός» και να προσπαθεί να θεραπευτεί.

Ρόμπιν Γκίβενς
Μόνικα Τέρνερ
Λακίχα Σπάισερ

Μάικ Τάισον: Όταν δάγκωνε το αυτί του αντιπάλου του – Μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία

Το ημερολόγιο γράφει 28 Ιουνίου 1997. Ο Μάικ Τάισον αναμένεται να αναμετρηθεί με τον πρωταθλητή βαρέων βαρών Έβαντερ Χόλιφιλντ για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μερικών μηνών. Ο τελευταίος έμπαινε στο ρινγκ με δύο ήττες σε τέσσερις αγώνες, όμως απέδειξε πως βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα. Η υπεροχή του έναντι του Μάικ Τάισον στους δύο πρώτους γύρους ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Ο Μάικ Τάισον αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του και στον τρίτο γύρο πια είναι έτοιμος να εκραγεί. Η σταγόνα που ξεχείλισε τον ποτήρι κατά τον πυγμάχο, ήταν μια κουτουλιά του Χόλιφιλντ, ακούσια κατά τον διαιτητή, από την οποία μάλιστα σκίστηκε το φρύδι του Μάικ Τάισον. Με τον αντίπαλο να μένει ατιμώρητος, ο Μάικ Τάισον προχωρά σε μια ενέργεια που θα περάσει στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και η οποία συνοδεύει άρρηκτα το όνομά του από τότε και έπειτα.

Ο Μάικ Τάισον φτύνει την προστατευτική μασέλα, πλησιάζει τον αντίπαλό του και του δαγκώνει με λύσσα το δεξί αυτί.

Στη συνέχεια και αφού έχει κόψει κομμάτι από τη σάρκα του αντιπάλου του, το φτύνει επιδεικτικά στο παρκέ του ρινγκ. Ο διαιτητής δεν είναι σε θέση να δει τι έχει συμβεί, ωστόσο παρατηρεί πως ο Χόλιφιλντ αιμορραγεί. Παρόλα αυτά αποφασίζει τη συνέχιση του αγώνα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τάισον στοχεύει αυτή τη φορά το αριστερό αυτί του αντιπάλου του, ευτυχώς αυτή τη φορά, χωρίς να του προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Το δεύτερο ωστόσο περιστατικό είναι εκείνο που ωθεί τον διαιτητή να λήξει τον αγώνα υπέρ του Χόλιφιλντ.

Κάποιος σπεύδει να μαζέψει το κομμάτι που έφτυσε ο Τάισον στο τερέν, το βάζει σε μια σακούλα και συνοδεύει τον Χόλιφιλντ στο νοσοκομείο προκειμένου να επιχειρηθεί συγκόλληση. Το ακρωτηριασμένο άνω μέρος του πτερυγίου του αυτιού χάνεται κάπου μέσα στο ασθενοφόρο και έτσι ο Χόλιφιλντ μένει για πάντα με εμφανές το σημάδι από εκείνη τη βραδιά.

Η συγγνώμη του Τάισον 12 χρόνια μετά

Ο πυγμάχος είχε υποστηρίξει αρχικά πως θόλωσε καθώς δέχτηκε την κουτουλιά, μάτωσε, αλλά ο διαιτητής δεν επέβαλε ποινή στον αντίπαλο. «Ημουν θυμωμένος που με κουτούλησε στο κεφάλι. Ήθελα να τον σκοτώσω. Δεν θυμάμαι και πολλά, ήμουν τόσο οργισμένος. Το μόνο που ήθελα ήταν να του προκαλέσω δυνατό πόνο» έλεγε ο Μάικ Τάισον λίγο μετά τον αγώνα που του στοίχισε προσωρινή αποβολή από τα ρινγκ, καθώς και 3 εκατομμύρια πρόστιμο, το οποίο ήταν το ελάχιστο που απασχολούσε τον πυγμάχο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μόνο εκείνη τη βραδιά είχε εξασφαλίσει 30 εκατ. δολάρια.

Ο Μάικ Τάισον βγήκε στην εκπομπή της Γουίνφρεϊ 12 χρόνια μετά και ζήτησε συγγνώμη από τον Χόλιφιλντ. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Εγώ και εκείνος περάσαμε από πολλά και είδαμε ο ένας τον άλλο να μεγαλώνει και να γίνεται διακεκριμένος και αξιοσέβαστος παλαιστής» έλεγε το 2009 έχοντας πλάι του τον Χόλιφιλντ. «Και θέλω απλά να γνωρίζεις πως ήταν χαρά μου που πέρασες από τη ζωή μου και που σε γνώρισα» πρόσθετε ο Μάικ Τάισον με τον Χόλιφιλντ να δείχνει να τον συγχωρεί.

Exit mobile version