Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους: 10 τραυματίες στη Ρωσία – Μπήκαν πουλιά στους κινητήρες
ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους: 10 τραυματίες στη Ρωσία – Μπήκαν πουλιά στους κινητήρες

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους: Ένα ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε ένα χωράφι καλαμποκιού, κοντά στη Μόσχα.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους: Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης αεροπλάνου στη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση. Ένα Airbus 321 με 234 επιβάτες υποχρεώθηκε σε προσγείωση κοντά στην Μόσχα, καθώς πουλιά έπεσαν μέσα στις μηχανές του. Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, η πτήση από τη Μόσχα με προορισμό την Συμφερόπολη της Κριμέας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.

«Υπήρξε μία αναγκαστική προσγείωση στο Ζουκόφσκι. Πουλιά μπήκαν και στις δύο μηχανές. Οι μηχανές έκλεισαν. Το πλήρωμα έκανε την προσγείωση ένα χιλιόμετρο από τον αεροδιάδρομο» είπε ο γενικός διευθυντής της Ural Airlines, Σεργκέι Σκουράτοφ στο πρακτορείο Tass. Ανώνυμη πηγή είπε στο πρακτορείο ότι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, στοιχείο που δεν επιβεβαιώνει υπουργός της ρωσικής κυβέρνησης, ανακοινώνοντας ότι οι τραυματίες είναι 10.

Θαύμα πάνω από το Ραμένσκαγιε

Το Reuters, που επικαλείται ανακοινώσεις από την εταιρεία και την τοπική υπηρεσία αερομεταφορών, αναφέρει συγκεκριμένα πως το Airbus 321 της Ural Airlines, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του την Πέμπτη, με αποτέλεσμα πτηνά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.  Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να το προσγειώσουν.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς το αεροσκάφος να κατεβάσει τους τροχούς του, δηλαδή «με την κοιλιά», αφού οι κινητήρες είχαν σβήσει την ώρα της προσγείωσης.  H «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» χαρακτηρίζει «ήρωα» τον πιλότο Νταμίρ Γιουσούποφ, επισημαίνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, «πετυχαίνοντας να προσγειώσει το αεροσκάφος σε χωράφι χωρίς να λειτουργεί το σύστημα προσγείωσης». Η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters, χαρακτήρισε το περιστατικό «θαύμα πάνω από το Ραμένσκαγιε», αφού κατάφεραν να γλιτωσουν όλοι οι επιβάτες, παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις