Μυρτώ – Πάρος: Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, εφτά χρόνια μετά

ΕΛΛΑΔΑ

Μυρτώ – Πάρος: Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, εφτά χρόνια μετά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μυρτώ - Πάρος: Ανήμερα της Παναγίας η Μυρτώ, η περιπέτεια της οποίας συγκλόνισε, κάνει το πρώτο της μπάνιο και συγκινεί.

15.08.2019 | 18:41

Μυρτώ – Πάρος: Προκαλεί συγκίνηση και γεμίζει ελπίδα η εικόνα της Μυρτώς από την Πάρο να κάνει το πρώτο της μπάνιο στην παραλία, επτά χρόνια μετά τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς. Την εικόνα ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου, γράφοντας χαρακτηριστικά: Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια.

Η νεαρή έκανε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα και την αδελφή της. Ήταν 23 Ιουλίου του 2012, όταν η όμορφη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, βρέθηκε ημίγυμνη, χτυπημένη και σε κώμα, σε παραλία της Πάρου. Τότε ήταν μόλις 15 ετών. Επτά χρόνια μετά, συνεχίζει τον μεγάλο αγώνα της αποκατάστασης, έχοντας πάντα στο πλευρό της την μητέρα της.  Η Μυρτώ νοσηλεύθηκε επί μήνες, σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στον δράστη, Αχμέτ Βακάς,λίγο πριν καταφέρει να διαφύγει από το νησί.

Η πορεία για την αποκατάσταση της υγείας της είναι μακρά. Έχει νοσηλευθεί στις ΗΠΑ, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, ενώ κάθε -έστω μικρό- βήμα της προς μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή προκαλεί συγκίνηση.

Της έλιωσα το κεφάλι με μια πέτρα πέντε κιλών

«Γύρισα την κοπέλα ανάσκελα και την κτύπησα με μία μεγάλη πέτρα -βάρους πέντε κιλών- πάνω από το αριστερό της μάτι. Την είχα αρπάξει από το λαιμό και προσπαθούσα να την κρύψω σε μια σχισμή, όμως εκείνη αντιστεκόταν και με έβριζε. Την κτυπούσα συνέχεια με την πέτρα… Είδα να τρέχουν αίματα στο πρόσωπό της και πέταξα την πέτρα στην θάλασσα. Στην αρχή εγώ πήγα να της αρπάξω το κινητό για να το πουλήσω και να στείλω λεφτά στην άρρωστη μάνα μου, στο Πακιστάν, που έχει ανάγκη.

Για να την πλησιάσω προσποιήθηκα ότι μιλούσα κι εγώ στο κινητό. Την ακινητοποίησα και της το πήρα. Όμως εκείνη κουνιότανε και άρχισα στην αρχή να της ρίχνω μπουνιές στο σώμα. Της έβγαλα το παντελόνι και το μαγιό και την κακοποίησα. Μόλις τελείωσα σκουπίστηκα με τα ρούχα της! Της είχα βγάλει το παντελόνι και το μαγιό και τα πέταξα μακριά για να μην τρέξει γρήγορα και ζητήσει βοήθεια. Μετά πήγα να την κρύψω στη σχισμή και άρχισα να την χτυπάω με την πέτρα. Αφού την εγκατέλειψα πήγα προς το εστιατόριο που δούλευα και πέταξα το κινητό στα σκουπίδια του ξενοδοχείου…».

Φοβήθηκα ότι θα αποκαλύψει τι συνέβη

Ο Αχμέτ σε «κοινόβιο Πακιστανών» στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου και συνελήφθη με τις κατηγορίες της βαριάς απόπειρας ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της ληστείας σε βάρος της 15χρονης. Στην ερώτηση «γιατί τη χτύπησες;» ο Πακιστανός απάντησε: «Φοβήθηκα ότι θα αποκαλύψει τι συνέβη»…

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Αχμέτ Βακάς επανειλημμένα προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές για την πραγματική του ηλικία, καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι γεννηθείς το 1993 -κάτι που δέχθηκε η δικαστική αρχή- και όχι το 1991, όπως ανέφερε αρχικά στην έκθεσή της η Αστυνομία, επικαλούμενος προσωπικά του έγγραφα που τελικά δεν προσκομίστηκαν.

Ο δράστης με διάφορα τεχνάσματα προσπάθησε να ξεγελάσει τις αρχές προκειμένου να δικαστεί ως ανήλικος και να «καρπωθεί» όλα τα ελαφρυντικά…

Η δίκη ήταν ένα από τα κύρια νέα στα ελληνικά Μέσα. Τελικά, ο δράστης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, για τη ληστεία, 18 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 18 χρόνια για βιασμό, και 3 μήνες για παράνομη εργασία.

Η τραγωδία της 15χρονης Μυρτώς

Exit mobile version