Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άγιαξ – ΠΑΟΚ 2019: Καταγγελία Αυγενάκη σε UEFA για το σχόλιο του Ολλανδού δημοσιογράφου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άγιαξ – ΠΑΟΚ 2019: Καταγγελία Αυγενάκη σε UEFA για το σχόλιο του Ολλανδού δημοσιογράφου

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 2019: Το θέμα δημιουργήθηκε από την ατάκα του Ολλανδού σχολιαστή, ότι «η ελληνική οικονομία πάει τόσο άσχημα, που κάποιοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν».

Άγιαξ – ΠΑΟΚ 2019: Ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε ρατσιστικό σχόλιο από Ολλανδό σχολιαστή και ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε ήδη με την UEFA Ο Ολλανδός Σιέντ ντε Βος προκάλεσε αντιδράσεις με το σχόλιο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της περιγραφής του στο ματς με τον Άγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» για λογαριασμό της ολλανδικής τηλεόρασης. «Η ελληνική οικονομία πάει τόσο άσχημα και γι’ αυτό κάποιοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν», ήταν η ατάκα του, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ενόχληση και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η φράση μάλιστα, προκάλεσε ακόμη και την οργή των Ολλανδών καθώς θεώρησαν άκρως προσβλητική και προκλητική την εν λόγω αναφορά, αντιδρώντας κατά του Sierd de Vos. Ο ίδιος, πάντως, αντιλαμβανόμενος την έκταση που πήρε το σχόλιο του, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας πως ήταν κάπως… χαλαρός δεδομένου πως ήταν η πρώτη μέρα στη δουλειά μετά τις διακοπές του. «Είναι προφανές πως οι άνθρωποι που δεν με ξέρουν, μερικές φορές αντιδρούν με έκπληξη. Θα πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό. Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνομαι, να μην είμαι μονότονος και προβλέψιμος».

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από τη ΓΓΑ

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πληροφορήθηκε τα ατυχή, απαξιωτικά, σχόλια της ολλανδικής τηλεόρασης στη μετάδοση του αγώνα Άγιαξ – ΠΑΟΚ, για την οικονομική κατάσταση της χώρας λόγω της παρουσίας ημίγυμνων οπαδών στην εξέδρα και ζήτησε από την UEFA να μεταφέρει την ενόχληση μας και να μεριμνήσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την ανασκευή τους».

Sierd de Vos

Άγιαξ – ΠΑΟΚ 2019: Η ανάρτηση της ΠΑΕ – ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook, κατήγγειλε  τα ρατσιστικά σχόλια από τον Ολλανδό δημοσιογράφο. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως “τα απαράδεκτα σχόλια του δημοσιογράφου του καναλιού Ziggo (μεγάλου χορηγού του Άγιαξ), Sierd de Vos, εναντίον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο στις παρυφές του ποδοσφαίρου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις