Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σάκκαρη: Απέκλεισε και την Σαμπαλένκα! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Απέκλεισε και την Σαμπαλένκα! (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Στα προημιτελικά του Σινσινάτι πέρασε η Μαρία Σάκκαρη που χάρη στο πείσμα της νίκησε 2-1 σετ τη Σαμπαλένκα και είναι ικανή για όλα

Μαρία Σάκκαρη: Ανήμερα της γιορτής της η Μαρία Σάκκαρη έκανε άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο Σινσινάτι του Καναδά. Η Ελληνίδα τενίστρια παρόλο που βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ από την Αρίνα Σαμπαλένκα και να βρίσκεται πίσω στο δεύτερο με 4-1 , βρήκε το σθένος να αντιστρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-4). Δεύτερη σερί επιτυχία απέναντι σε αντίπαλο που ανήκει στο Top 10 (η Σαμπαλένκα είναι No9) και τώρα πλέον είναι ικανή για όλα.

Το απίστευτο είναι ότι στο πρώτο σετ η Σάκκαρη έφτασε σε πέντε set points χωρίς να καταφέρει να εκμεταλλευτεί κανένα. Εκνευρίστηκε, τα έβαλε με τον διαιτητή και αυτό της στοίχισε στο δεύτερο σετ, καθώς βρέθηκε να χάνει 4-1. Εκεί μάλιστα που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει η 24χρονη τενίστρια μεταμορφώθηκε. Και χάρη στο πείσμα της έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Χρειάστηκε 2 ώρες και 43 λεπτά αλλά στο τέλος… ούρλιαξε για την επιτυχία της να προκριθεί στα προημιτελικά.

Επόμενη αντίπαλος η No2 Μπάρτι

Η Σάκκαρη έχει μέσα στο 2019 πέντε νίκες απέναντι σε τενίστριες του Top 10. Αυτό δείχνει ότι είναι αφενός σε εξαιρετική κατάσταση, αφετέρου μπορεί να αναρριχηθεί πολύ ψηλότερα από το νούμερο 33 της παγκόσμιας κατάταξης, στο οποίο βρίσκεται αυτή την εποχή. Το άλλο παράδοξο ήταν ότι μέχρι να κάνει το πρώτο break στο σερβίς της Σαμπαλένκα, είχε συνολικά 16 χαμένα break points! Παρόλα αυτά έβγαλε αντίδραση με εντυπωσιακό τρόπο και πήρε τη νίκη. Τη βοήθησε κατά κάποιο τρόπο και το γεγονός ότι η Σαμπαλένκα στο τρίτο σετ είχε πρόβλημα στον δεξιό αστράγαλο.

https://twitter.com/WTA/status/1162048744713408512?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1162048744713408512&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Ftenis%2Fwta%2Farticle%2F627729%2Fepos-marias-giortase-me-terastia-anatropi-prokrisi

Η επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι η Αυστραλέζα Άσλεϊ Μπάρτι. Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη τούτη την εποχή (ήταν στην κορυφή μέχρι πρότινος) και νικήτρια του φετινού Ρολάν Γκαρός. Αυτό είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο για την όμορφη Μαρία, που δείχνει ικανή για όλα, ακόμη και να φτάσει μέχρι τον τελικό του τουρνουά. Η Μπάρτι απέκλεισε επίσης με ανατροπή (2-1) την Εσθονή Ανέτ Κόνταβεϊτ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις