Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Εύβοια: Ξεκινά σύντομα το έργο καταγραφής των ζημιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Εύβοια: Ξεκινά σύντομα το έργο καταγραφής των ζημιών

Μητσοτάκης Εύβοια: «Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός», είπε ο πρωθυπουργός από την Εύβοια.

Μητσοτάκης Εύβοια: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Εύβοια, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος». «Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε όλους εκείνους που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα», αλλά τόνισε ότι «δεν επιτρέπετε κανείς εφησυχασμός» και παρακάλεσε τους πολίτες να ακούν τις εντολές των αρμοδίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «θα αρχίσει σύντομα το έργο καταγραφής των ζημιών. «Θα υπάρξουν αποζημιώσεις προς στους αγρότες που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους και θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για να επιτρέψουμε στη φύση το έργο της δύσκολης και μακροχρόνιας αποκατάστασης που συντελέστηκε. Για μένα είναι στοίχημα η Πολιτική Προστασία». Ακόμα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «θα κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο που λειτουργεί η Πολιτική Προστασία» και τόνισε πως «πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών».

Μητσοτάκης Εύβοια: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Φωτιά Εύβοια: Στην περιοχή και η Φώφη Γεννηματά

Στην Εύβοια βρίσκεται και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο σημείο της μεγάλης φωτιάς. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα αυτή τη φορά και γι’ αυτό οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση»

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στις περιοχές που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά, να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα αυτή τη φορά και γι’ αυτό οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση, προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, αφού σβήσει η πυρκαγιά, γιατί θέλουμε να συνδράμουμε τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις, τα αποτελέσματα όλης αυτής της καταστροφής».

To tweet της Φώφης Γεννηματά για τη φωτιά στην Εύβοια:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις