Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θαλάσσια χελώνα – γέννα: Βγήκε να γεννήσει και ντόπιοι την βασανίζουν
ΚΟΣΜΟΣ

Θαλάσσια χελώνα – γέννα: Βγήκε να γεννήσει και ντόπιοι την βασανίζουν

Θαλάσσια χελώνα - γέννα: Οργισμένες είναι και οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία των ζώων αλλά και χιλιάδων πολιτών από κάθε γωνιά του κόσμου.

Θαλάσσια χελώνα – γέννα: Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, που απεικονίζει δεκάδες ντόπιους σε παραλία της Ινδονησίας να παρενοχλούν και να καβαλούν στην ράχη, μία θαλάσσια χελώνα, τη στιγμή που άφηνε στην αμμουδιά τα αυγά της. Στο  βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, εμφανίζονται κάτοικοι της περιοχής να γελούν και να βασανίζουν το θαλάσσιο πλάσμα. Η άτυχη χελώνα αδυνατεί να αντιδράσει και να κουνηθεί, καθώς γεννάει τα αυγά της στην τρύπα που είχε σκάψει με τα άκρα της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε απομονωμένη ακτή της Ιάβας, στην οποία κάθε χρόνο καταφεύγουν εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες ώστε να αφήσουν στην άμμο τα αυγά τους, τα οποία εκκολάπτονται με τις νεογέννητες χελώνες να επιστρέφουν στην θάλασσα. Οι αρχές της Ινδονησίας δήλωσαν πως ερευνούν το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν.

Οργισμένες είναι και οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία των ζώων αλλά και χιλιάδων πολιτών από κάθε γωνιά του κόσμου, που καλούν τις αρχές να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες της κακοποίησης του ζώου αλλά και να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των βιότοπων που επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες για την αναπαραγωγή τους.

Φωτογραφίες & Βίντεο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις