Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία πρώην αστυνομικού: Συνελήφθη 30χρονος δύο χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία πρώην αστυνομικού: Συνελήφθη 30χρονος δύο χρόνια μετά

Δολοφονία πρώην αστυνομικού: Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα για την ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε στην Αλβανία, στις 8-4-2017.

Δολοφονία πρώην αστυνομικού: Καταζητούμενος επί δύο χρόνια με διεθνές ένταλμα, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης εμπλοκής του σε συμβόλαιο θανάτου με θύμα αξιωματικό της αλβανικής Αστυνομίας συνελήφθη στην Αττική από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για 30χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς ήταν καταζητούμενος των αλβανικών αρχών ασφαλείας από το 2017. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα έγγραφα με τα οποία συνόδευαν οι αλβανικές αρχές το ένταλμα σύλληψης, ο συγκεκριμένος 30χρονος, είχε  βρει, προσλάβει και αναθέσει σε πληρωμένο εκτελεστή τη δολοφονία συμπατριώτη του αξιωματικού Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος.

Ο εν λόγω συλληφθείς στην Αθήνα, δεν είχε απευθείας διαφορές με τον αξιωματικό, αλλά βάσει των ίδιων στοιχείων, φέρεται να ενήργησε για λογαριασμό τρίτου προσώπου! Ο τελευταίος, όπως λένε οι αλβανικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, είχε συλληφθεί για παράνομη υπόθεση από τον Διοικητή του Τμήματος και τους άνδρες του.

Δολοφονία για εκδίκηση

Από εκείνη τη στιγμή επιθυμία του ήταν να δολοφονήσει τον Διοικητή του Τμήματος για εκδίκηση. Αποφάσισε να βρει πληρωμένο δολοφόνο για να υπογραφεί έναντι αμοιβής “συμβόλαιο θανάτου”. Ο ίδιος ο ηθικός αυτουργός δεν θέλησε να εμφανιστεί στον υποψήφιο δολοφόνο. Ανέθεσε στον 30χρονο Αλβανό να βρει πρόθυμο εκτελεστή, να συμφωνήσει την τιμή και να προχωρήσει στην δολοφονία.

Ο 30χρονος, φέρεται να βρήκε τον εκτελεστή, ο οποίος προχώρησε στη δολοφονία του αξιωματικού συνταράσσοντας την αλβανική Κοινή Γνώμη, τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Η Αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι του συμβολαίου θανάτου και έφθασε και στον ενδιαφερόμενο, πρώην συλληφθέντα, αλλά και στον άμεσο ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης, που ήταν ο 30χρονος.

Διέφυγε από την Αλβανία και ήρθε στην Αθήνα

Ο τελευταίος καθώς έβλεπε ότι ο κλοιός στένευε επικίνδυνα γι αυτόν στη χώρα του, διέφυγε από την Αλβανία και είχε βρει καταφύγιο στην Αττική, ώσπου οι αστυνομικοί του Αναζητήσεων τον συνέλαβαν. Με την σύλληψή του ξεκινάει η διαδικασία έκδοσής του στην Αλβανία για να δικαστεί, όμως η υπόθεση δεν κλείνει εδώ.

Ερευνούν τις κινήσεις του

Τόσο οι ελληνικές όσο και οι διεθνείς αρχές, με τα δεδομένα που υπάρχουν, ερευνούν λεπτομερώς τις κινήσεις του από την εποχή που διέφυγε από την Αλβανία έως τη σύλληψή του.

Ανοίγουν φακέλους πληρωμένων δολοφόνων

Ανοίγουν φακέλους δολοφονιών που κρύβουν πίσω τους ανάλογα “συμβόλαια θανάτου” και το ζητούμενο είναι αν εμπλέκεται σε κάποιο από αυτά, που εκτελέστηκαν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις