Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0: Πρόκριση με σκόρερ τον… Σα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0: Πρόκριση με σκόρερ τον… Σα (vid)

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ 2-0: Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε ο Ολυμπιακός που νίκησε 2-0 την Μπασακσεχίρ στο «Καραϊσκάκης» και είχε κορυφαίο στα 180 λεπτά τον Πορτογάλο τερματοφύλακά του

Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0: Μπορεί ο Σεμέδο και ο Βαλμπουενά να ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ωστόσο εκείνος που χάρισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν δίχως την παραμικρή αμφιβολία ο Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας απέκρουσε το πέναλτι στο φινάλε του πρώτου αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ χθες έκανε τουλάχιστον έξι καθοριστικές αποκρούσεις για να κρατήσει ζωντανούς τους «ερυθρόλευκους». Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… σκόρερ με την παρουσία του επί 180 λεπτά. Χωρίς υπερβολή του ανήκει η μισή πρόκριση και κάτι παραπάνω.

Κακό πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός στο πρώτο 45λεπτο και αν δεν είχε τον Σα κάτω από τα δοκάρια του, δύσκολα θα κρατούσε το μηδέν στην άμυνά του. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε τρεις καθοριστικές αποκρούσεις σε αυτό το διάστημα, με κορυφαία αυτή σε τετ α τετ με τον Ρομπίνιο στο 35′. Νωρίτερα στο 16′ ο τερματοφύλακας της πειραϊκής ομάδας είχε σταματήσει με αρκετή δυσκολία τακουνάκι του Κριβελί, ενώ στο 10′ είπε «όχι» σε άλλη ευκαιρία της Μασακσεχίρ με τον Βίστσα.

Παρόλα αυτά στο 4′ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να προηγηθούν όταν σουτ του Γκιλιέρμε έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Άλλη μεγάλη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα δεν είχαν οι γηπεδούχοι, που περιορίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα σε παθητικό ρόλο.

Βελτιωμένος στο δεύτερο

Πιο δυνατά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς και απείλησαν σοβαρά στο 49′ με τον Βαλμπουενά για να ανοίξουν το σκορ. Στο 55′ έγινε το 1-0.  O Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά και ο Γκιουνόκ απέκρουσε με δυσκολία. Ο επερχόμενος Σεμέδο πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Πάλι γκολ από στατική φάση.

Ο Σα συνέχισε το κρεσέντο με τις αποκρούσεις στο 63′ και στο 66′. Και στο 77′ ο κυνικός Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε και σφράγισε μαζί με τη νίκη και την πρόκριση στα πλέι οφ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Κράσνονταρ. Η ρωσική ομάδα είχε ηττηθεί εντός έδρας στο πρώτο ματς από την Πόρτο με 1-0 αλλά στο «Ντραγκάο» κατάφερε να κάνει την ανατροπή επικρατώντας με 3-2. Το πρώτο ματς των πλέι οφ θα γίνει στις 21 Αυγούστου στο «Καραϊσκάκης» και το δεύτερο στην έδρα της Κράσνονταρ στις 27 του μήνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89′ Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (82′ Καμαρά), Ποντένσε (68′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Βίστκα, Αταμά (59′ Μπα), Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο (46′ Αρντό), Κριβέλι (75′ Γκούλμπραντσεν).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις