Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League: Η Πόρτο έγινε… Κράσνονταρ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Η Πόρτο έγινε… Κράσνονταρ (vid)

Champions League: Αντί για τους «δράκους» που είχαν νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς στη Ρωσία, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ στα πλέι οφ του Champions League μετά την επική ανατροπή με 3-2 στο «Ντραγκάο»

Champions League: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ήταν ευχάριστη ή δυσάρεστη η έκπληξη που περίμενε τον Ολυμπιακό μετά την πρόκριση της Κράσνονταρ στα πλέι οφ του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέμεναν την Πόρτο ως αντίπαλο, καθώς στο πρώτο ματς στη Ρωσία είχε επικρατήσει με 1-0. Χθες η Κράσνονταρ μπήκε αποφασιστικά στην έδρα των «δράκων» και κατάφερε να προηγηθεί 3-0. Τα δύο γκολ που δέχτηκε στη συνέχεια την έφεραν σε δύσκολη θέση αλλά κράτησε τη νίκη μέχρι το φινάλε και μαζί την πρόκριση για τα πλέι οφ. Εκεί που θα παίξει το τελευταίο της χαρτί με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την είσοδο για τους ομίλους.

Η Κράσνονταρ είναι 5η στη βαθμολογία του ρωσικού πρωταθλήματος με 10 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές. Η Ζενίτ που είναι στην κορυφή έχει 13. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει υποστεί μία ήττα στην πρεμιέρα (1-0 εκτός από την Τέρεκ Γκρόζνι) και από εκεί και πέρα έχει τρεις νίκες με Ούφα εκτός (2-3), Σότσι (3-0) και Ρούμπιν Καζάν (1-0) εντός και μία ισοπαλία με Ζενίτ (1-1) εκτός. Πέρυσι τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τη 2η Λοκομοτίβ Μόσχας, οκτώ πόντους μακριά από την πρωταθλήτρια Ζενίτ.

Οι ημερομηνίες και ο Μπεργκ ως αντίπαλος

Την προσεχή Τετάρτη 21 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Κράσνονταρ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22:00 και έξι μέρες αργότερα, 27 του μήνα, οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στη Ρωσία. Η σειρά των αγώνων δεν ευνοεί τους «ερυθρόλευκους» που θα προτιμούσαν να έχουν το δεύτερο παιχνίδι εντός, όπως συνέβη με τη Βικτόρια Πλζεν και την Μπασακσεχίρ.

Απέναντί του ο Ολυμπιακός θα βρει ως αντίπαλο και τον Μάρκους Μπεργκ, με τον οποίο είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία τον περασμένο Ιούνιο. Ο Σουηδός επιθετικός προτίμησε τελικά να πει «όχι», επηρεασμένος από το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, η πρόταση που είχε από την Κράσνονταρ δεν μπορούσε να συγκριθεί με καμία άλλη μέσα στο καλοκαίρι. Από τα υπόλοιπα ζευγάρια των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει αυτό του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των πλέι οφ:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ρόζενμποργκ

Κλουζ-Σλάβια Πράγας

Γιουνγκ Μπόις-Ερυθρός Αστέρας

ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ

ΛΑΣΚ Λιντς-Κλαμπ Μπριζ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις