Άγιαξ – ΠΑΟΚ 3-2: Έπεσε ηρωικά (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άγιαξ – ΠΑΟΚ 3-2: Έπεσε ηρωικά (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2: Παρόλο που το πάλεψε ο ΠΑΟΚ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ηττήθηκε 3-2 από τον Άγιαξ και τώρα θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

14.08.2019 | 01:35

Άγιαξ – ΠΑΟΚ 3-2: Το όνειρο του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» μετά την ήττα με 3-2 από τον Άγιαξ, σε ένα ματς που το πάλεψε με νύχια και με δόντια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας προηγήθηκε με τον Μπίσεσβαρ, γλίτωσε στο πρώτο από τα τρία πέναλτι που δόθηκαν στον Άγιαξ με μια εκπληκτική απόκρουση του Πασχαλάκη, μείωσε 3-2 στις καθυστερήσεις και θα μπορούσε ενδιάμεσα να έχει πετύχει νωρίτερα το δεύτερο γκολ.

Έφυγε με παράπονα από το Άμστερνταμ από τη διαιτησία του Γκρεγκ Πόουσον αλλά η μόνη στιγμή που μπορεί να έχει δίκιο είναι οι καθυστερήσεις που δεν κράτησε ο Άγγλος στο φινάλε. Κατά τα άλλα ο «δικέφαλος» του βορά έδωσε τη μάχη του και θα μπορούσε εφόσον ήταν λίγο πιο προσεχτικός να φτάσει κοντά στην πρόκριση. Τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην επόμενη υποχρέωση για να αποκλείσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ώστε να συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στις 22 και 29 του μήνα θα διεξαχθούν τα δύο παιχνίδια.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να προηγηθεί με τον Μπίσεσβαρ στο 23′ αλλά στο 30′ ο Ελ Καντουρί έκανε πέναλτι δώρο στον «Αίαντα». Ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά αυτή ήταν η μοναδική φορά που νίκησε τον Τάντιτς. Ακολούθησαν άλλες δύο από τη βούλα του πέναλτι στο 43′ και στο 85′ με τον Σέρβο επιθετικό να ευστοχεί. Είχε προηγηθεί στο 79′ και ένα γκολ του Ταλιαφίκο για το οποίο έχουν δίκιο να φωνάζουν στον ΠΑΟΚ για παράβαση που υπήρξε νωρίτερα στη φάση.

Ο «δικέφαλος» του βορά θα μπορούσε και στο 1-1 να πάρει ξανά το προβάδισμα, ενώ στο 93′ μείωσε 3-2 πάλι με τον Μπίσεσβαρ. Προσπάθησε να παίξει το τελευταίο του χαρτί, αλλά ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα τη λήξη χωρίς να κρατήσει λίγες ακόμη καθυστερήσεις. Γι’ αυτό και έπεσαν πάνω του μόλις τελείωσε το ματς όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Αμπέλ Φερέιρα να κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για να τους απομακρύνει.

ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαχ): Ονανά, Μαζραουί, Φέλτμαν, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ (89′ Ντε Βιτ), Μπλιντ, Μάριν (46′ Ντεστ), Ζιγές, Τάντιτς, Νέρες (78′ Χούντελααρ).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (82′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (71′ Λημνιός), Πέλκας (63′ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

Φερέιρα: «Μπορούσε να δώσει και τέσσερα πέναλτι!»

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα η συμπεριφορά του διαιτητή Πόουσον ήταν που έκανε τη διαφορά. “Θεωρώ πώς η αντίπαλη ομάδα δεν μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Την διαφορά την έκαναν τα τρία πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και τέσσερα… Θα πρέπει να κοιτάξουμε την φάση του τρίτου γκολ του Άγιαξ που γίνεται ξεκάθαρο τράβηγμα στον παίκτη μου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: “Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι σήμερα αγωνίστηκαν δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Θεωρώ ότι αυτή είναι η αρχή μια πολύ μεγάλης σεζόν που έχουμε. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Αν είχαμε περισσότερα λεπτά θα μπορούσαμε και να ισοφαρίσουμε. Δυστυχώς υπήρχαν κάποιοι άλλοι παράγοντες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι στις τέσσερις καλύτερες της Ευρώπης. Ο Άγιαξ έχει ποιότητα από μόνος του να κερδίζει παιχνίδια, δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω”.

Exit mobile version