alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσή Αυγή: Το site, η “διάλυση” και η απάντηση του Μιχαλολιάκου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Το site, η “διάλυση” και η απάντηση του Μιχαλολιάκου

Χρυσή Αυγή: Μετά την εκλογική αποτυχία που την άφησε εκτός Βουλής, το κλείσιμο τοπικών γραφείων και την αποχώρηση στελεχών «έπεσε» και ο επίσημο site της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή: Φουντώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Χρυσή Αυγή, ένα ομολογουμένως αμφιλεγόμενο κόμμα, να διαλύεται μετά την αποτυχία της να μπει στη Βουλή στις εκλογές 2019. Η επικείμενη κατάληξη της δίκης για τον δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, έρχονται να κάνουν την κατάσταση πιο δυσχερή.  Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, τελευταίο σημάδι της αποσύνθεσης της οργάνωσης, εκτός από τα γραφεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι ότι ακόμα και το site που διέθετε, έχει «πέσει» και δεν μπορεί κανείς να συνδεθεί με αυτό.

Όποιος επιχειρήσει να μπει στην παλαιά σελίδα της οργάνωσης στην διεύθυνση xryshaygh.com βλέπει το μήνυμα «this site can’t be reached» ενώ, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, η απάντηση που θα λάβει όποιος θελήσει να συνδεθεί με τον ιστότοπο της νεολαίας ή με το κατάστημα της οργάνωσης, θα διαπιστώσει ότι τα domain names είναι προς πώληση.

Χρυσή Αυγή: Δεχόμαστε επίθεση από σκοτεινούς κύκλους

Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στις 31 Ιουλίου την εξαφάνιση της ιστοσελίδας της, την οποία αποδίδει σε σκοτεινούς κύκλους. «Ο πόλεμος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Συντονισμένη επίθεση δέχτηκε η Κεντρική Ιστοσελίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον. Ας γνωρίζουν όμως οι απανταχού εχθροί μας ότι η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση xrisiavgi.com».

Όντως μετά από λίγο αυτή η διεύθυνση εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, αλλά το περιεχόμενο είναι φτωχό.

Χρυσή Αυγή: Παραδοχή Μιχαλολιάκου

«Στις 31 Ιουλίου 2019, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα και άρθρα πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά, δέχτηκε ένα ύπουλο κτύπημα και έπεσε. Από την μέρα εκείνη μέχρι σήμερα γίνονται επίμονες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει και πάλι στο διαδίκτυο η σελίδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση: xrisiavgi.com. Η σελίδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και λειτουργική. Ελπίζουμε όμως στις επόμενες ημέρες ότι θα είναι».

Χρυσή Αυγή: Κόντρα Μιχαλολιάκου με τον διαχειριστή;

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, αυτό που συνέβη είναι ότι μετά τις παραιτήσεις στελεχών και ο διαχειριστής της σελίδας, έχει έρθει σε σύγκρουση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Πρόκειται, όπως γράφει η ΕφΣυν, για τον Δημήτρη Βογιατζή, μέχρι πολύ πρόσφατα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής και υποψήφιος της «Ελληνικής Αυγής» για τον Δήμο Καβάλας στις εκλογές του Μαΐου. Σε αυτόν είχε ανατεθεί η ιστοσελίδα.

Ο Δημήτρης Βογιατζής λίγο μετά την εκλογική πανωλεθρία, συγκάλεσε στην Καβάλα συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει- και αυτός- την αποχώρησή του από τη ναζιστική οργάνωση, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Μιχαλολιάκο. Ο κ. Βογιατζής αποκάλεσε τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής «προκλητικούς, απεχθείς και αξιολύπητους».

Την ευθύνη για την κατάντια της οργάνωσης, γράφει ο Δημήτρης Ψαράς, ο Βογιατζής την απέδιδε ακέραια στον «Αρχηγό», κατηγορώντας τον για «οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία». Αναφορές που δείχνουν την σύζυγό του αρχηγού της ΧΑ Ελένη Ζαρούλια, τη κόρη του Ουρανία και τον γαμπρό του Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Οι διαπραγματεύσεις για την πληρωμή του Δημήτρη Βογιατζή από την Χρυσή Αυγή δεν κατέληξαν, ο Μιχαλολιάκος δεν έδωσε τα χρήματα που διεκδικούσε ο Δημήτρης Βογιατζής και έτσι ο ιστότοπος εξαφανίστηκε.

Χρυσής Αυγή: Η απάντηση από το νέο site

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απάντηση του Νίκου Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα, από το νέο site της Χρυσής Αυγής. Πέρα από τα περί «συκοφαντιών» του «συστήματος», είναι αξιοσημείωτη η εξής αναφορά: «Είναι φυσικό άλλωστε όταν θέλεις να κτυπήσεις ένα πολιτικό Κίνημα να κτυπάς και να συκοφαντείς την ηγεσία του.

Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι την ίδια γραμμή με την Εφημερίδα των Συντακτών ακολουθούν αρκετοί ‘εθνικιστές’ και ‘πατριώτες’, οι οποίοι είναι δήθεν με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά είναι εναντίον του Μιχαλολιάκου, στον οποίον ανακάλυψαν όλα τα κακά του κόσμου όταν σταμάτησε να πέφτει το παραδάκι.»

Χρυσής Αυγή: Πολλές και οι αποχωρήσεις

Περίπου μια βδομάδα μετά το μήνυμα που έλαβε το κόμμα από τους Έλληνες ψηφοφόρους, πρώτος που αποχώρησε ήταν ο υπόδικος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Μάλιστα ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι… συναγωνιστές στον «αγώνα», ανάμεσα τους και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Όντως, μια μέρα αργότερα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Με τον καιρό σειρά πήραν και τα λουκέτα σε γραφεία. Ήδη πριν λίγες μέρες, έκλεισαν τα γραφεία στα Τρίκαλα. Όπως έγινε γνωστό, ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα αποφάσισε να «σφραγίσει» τα γραφεία της οδού Ασκληπιού και λόγω της μείωσης των εσόδων του κόμματος.

Και δεν είναι το μόνο γραφείο που έκλεισε, καθώς το προηγούμενο διάστημα έχουν κλείσει πολλά σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν βάλει λουκέτο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Μεσογείων 131.