Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φωτιά τώρα – Εύβοια: Στα Ψαχνά ο Μπακογιάννης, επέστρεψε από τις διακοπές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά τώρα – Εύβοια: Στα Ψαχνά ο Μπακογιάννης, επέστρεψε από τις διακοπές

Φωτιά τώρα - Εύβοια: Ο κ. Μπακογιάννης επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Πάτμο όπου βρισκόταν προχθές Κυριακή.

Φωτιά τώρα – Εύβοια: Στα Ψαχνά βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης για να ενημερωθεί και να συντονίσει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της φωτιάς που κατακαίει την Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας. Ο κ. Μπακογιάννης μετέβη στα Ψαχνά όπου βρίσκεται το συντονιστικό για τη φωτιά στην Εύβοια μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.  Ο κ. Μπακογιάννης επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Πάτμο όπου βρισκόταν προχθές Κυριακή.

Μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή που σημειώνεται από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει επί ώρες το δάσος Natura της Εύβοιας. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του psaxna.gr, τα πλάνα από το βίντεο που προβάλλεται στo One Channel είναι από τα Ψαχνά Ευβοίας. Οι φλόγες ξεκινούν από τα Ψαχνά και κατευθύνονται προς το χωριό Κοντοδεσπότι, όπου εκεί έχουν καεί αυτοκίνητα και κάποιες αποθήκες.  Εναέρια μέσα επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων και του πυκνού καπνού το έργο τους είναι πολύ δύσκολο. Δεν υπάρχει ενημέρωση εκκένωσης για το χωριό των Ψαχνών, καθώς βρίσκεται εκτός κινδύνου, αφού δεν πρόκειται για δασική έκταση.

Φωτιά τώρα – Εύβοια: Βίντεο από τα Ψαχνά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις