Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν φωτιές
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν φωτιές

Φωτιά τώρα: Μάχη σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνει η πυροσβεστική, καθώς δεκάδες είναι τα μέτωπα της φωτιά.

Φωτιά τώρα: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε πολλές “γωνιές” της Ελλάδας. Αναμφισβήτητα η σημερινή ημέρα είναι μία από τις δυσκολότερες του φετινού καλοκαιριού, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής έχουν ξεσπάσει περισσότερες 70 δασικές πυρκαγιές.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στις 3 ξημερώματα της Τρίτης εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα. Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται στο χωριό Μακρυμάλλη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, με τις Αρχές του νομού να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι φλόγες φαίνεται να κατευθύνονται προς τα Ψαχνά.

Φωτιά τώρα: Δύο τα πύρινα μέτωπα στην κεντρική Εύβοια

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τον πυκνό καπνό δεν επιτρέπουν στις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρήσουν δραστικά στην τεράστια φωτιά της Εύβοιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον εκφράζουν φόβους πως η φωτιά θα σταματήσει στην θάλασσα. Παράλληλα, εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά, ενώ στην περιοχή και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Φωτιά τώρα: Στην Εύβοια τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες βρέθηκαν γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Ενώ, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το χωριό Πλατάνα, το οποίο έχει 50 κατοίκους. Υπενθυμίζεται ότι και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Αυτή τη στιγμή τα δύο πύρινα μέτωπα απειλούν την κεντρική Εύβοια. Το πρώτο είναι στο χωριό Μακρυμάλλη, που είναι ιδιαίτερα μεγάλο και κινείται προς τα Ψαχνά, ενώ το δεύτερο μέτωπο ξεκινάει από το Κοντοδεσπότι κινείται προς το χωριό Πλατανιά.

Φωτιά τώρα: Δηλώσεις εκπροσώπου της πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα: Σε ασφαλές σημείο οι 300 κάτοικοι από Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν με λεωφορεία του Δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, τα οποία εκκενώθηκαν.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο από το χωριό Κοντοδεσπότι, Δημήτρη Βουρδάνο, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μόνο μία αποθήκη έχει καεί, αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά και στην Καστανιώτισσα Ιστιαίας

Πυρκαγιά πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Εύβοια, την ώρα που τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής δίνει ήδη μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που έχει εκκενώσει ήδη τέσσερα χωριά και έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Το νέο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Καστανιώτισσα, στην Ιστιαία Ευβοίας.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, δεν απειλείται η κοινότητα. Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη τύπου πεζετέλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα πυρκαγιά έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα και στην περιοχή συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες μετακινούνται από την υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα.

Παράλληλα, στο νέο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνονται και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, δυστυχώς, οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Φωτιά τώρα: Καλύτερα τα πράγματα στην πυρκαγιά της Θήβας

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στον Πρόδρομο της Βοιωτίας οι πυροσβέστες καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο (ούτως ή άλλως πρόλαβαν να τα εκκενώσουν), αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Φωτιά τώρα: Το μήνυμα της Κατερίνας Ζαρίφη που είναι από το χωριό Πρόδρομος

Αυτές τις ημέρες, η Κατερίνα Ζαρίφη βρίσκεται σε άδεια και έτσι απέχει από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της. Αυτό το καλοκαίρι η γνωστή παρουσιάστρια παρουσιάζει μαζί με τον Παύλο Σταματόπουλο την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Open Beyond «Καλοκαίρι #not». Η ίδια ταξίδεψε στην Κύθνο, προκειμένου να πάρει μερικές ανάσες δροσιάς και να ξεκουραστεί μακριά από τη ρουτίνα της πόλης.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα, η Κατερίνα Ζαρίφη αποκάλυψε στους διαδικτυακούς φίλους της στο Instagram ότι καίγεται το χωριό της στην Βοιωτία. Για ακόμα ένα καλοκαίρι οι φωτιές στη χώρα μας είναι πολλές με εκείνη που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια να θεωρείται η πιο επικίνδυνη, αφού βρίσκεται σε κατοικημένες περιοχές. Η παρουσιάστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία από την φωτιά στο χωριό της με τις φλόγες και τον καπνό να χαλάνε το μαγικό τοπίο.

Φωτιά τώρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κιάτο

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης και σε περιοχή κοντά στο χωριό Βασιλικό Κιάτου. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες. Μάλιστα, σύμφωνα με το τοπικό site korinthostv.gr, ύστερα από λίγη ώρα η πυρκαγιά κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο και να σβήσει γρήγορα.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά και στην Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 17:40 την Τρίτη μία πυρκαγιά στο Λευκοχώρι του δήμου Πηνειού στην Ηλεία. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει χορτολιβαδική έκταση και συγκεκριμένα καλαμιές και δεν απειλεί τον οικισμό της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 21 Πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρα τμήματα με 10 πυροσβέστες.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητικής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ώστε να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Μεγάλη φωτιά υπήρξε και στην Μανωλάδα Ηλείας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Φωτιά τώρα: Φωτιά στην Θάσο

Φωτιά είχε ξεσπάσει από τις 7:00 το πρωί στο νότιο τμήμα της Θάσου, στην περιοχή του Παραδείσου Κοινύρων. Δυστυχώς πρόκειται για πευκόφυτη περιοχή σε κοντινή απόσταση από την παραλία ενώ ο άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή φαίνεται να κάνουν πιο δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Μεγάλη είναι αυτή τη στιγμή η κινητοποίηση των κατοίκων και φυσικά της πυροσβεστικής.

Στην περιοχή Πρόδρομος του δήμου της Θήβας καίγεται δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων η φωτιά ήταν σε χαμηλή βλάστηση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Φωτιά τώρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια

Φωτιά τώρα: Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Καλάβρυτα

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Κάτω Δρυμός και Αμυγδαλιά και όπως πρόσθεσε προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες, καθώς και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν τρία οχήματα του δήμου Καλαβρύτων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις