Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μάικ Τζέιμς – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ο πρώτος σκόρερ της Euroleague (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάικ Τζέιμς – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ο πρώτος σκόρερ της Euroleague (vid)

Μάικ Τζέιμς - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μάικ Τζέιμς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον ίδιο τον παίκτη να ευχαριστεί τον Γιάννη Ιτούδη που τον επέλεξε

Μάικ Τζέιμς – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Μέχρι να αποφασίσουν οι ειδικοί του μπάσκετ αν ο Μάικ Τζέιμς είναι παικταράς ή ένας… κακομαθημένος σκόρερ παλιάς κοπής, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την απόκτησή του. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε δικό της τον πρώτο σκόρερ (19,8 πόντοι ανά παιχνίδι) της περσινής Euroleague και αρχίζει να ολοκληρώνει το λίφτινγκ του ρόστερ για την επόμενη σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και γι’ αυτό ευχαρίστησε δημοσίως τον Δημήτρη Ιτούδη που τον επέλεξε.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω σε μια ομάδα που θέλει να κερδίζει και έχει την νοοτροπία του νικητή. Είναι τιμή μου που ο κόουτς Ιτούδης με επέλεξε να έρθω στην ομάδα που πήρε την Euroleague πέρυσι. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει με όποιον τρόπο μπορώ», ήταν η δήλωση του Τζέιμς, ενώ ο νέος προπονητής του φρόντισε να τον… προσγειώσει από νωρίς, με την εξής δήλωση: «Ο Μάικ είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του, αλλά και για τους συμπαίκτες του. Όλα αυτά τα χρόνια στην EuroLeague και σε διαφορετικά επίπεδα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει. Όμως θα πρέπει να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα…»

Μονοετές συμβόλαιο και αποζημίωση από την Αρμάνι

Ο Μάικ Τζέιμς είναι πάντως από τους τυχερούς παίκτες που κυκλοφορούν κάθε χρόνο στην αγορά. Κλείνει καλά συμβόλαια για μικρό χρονικό διάστημα. Στην ΤΣΣΚΑ υπέγραψε για έναν χρόνο, ενώ προηγουμένως είχε πάρει αποζημίωση από την Αρμάνι Μιλάνο. Πέρυσι είχε συμφωνήσει με τους Ιταλούς για τρία χρόνια και φέτος προκειμένου να μείνει ελεύθερος πήρε ένα καλό ποσό για να αποδεχτεί την αποδέσμευσή του.

Λίγες μέρες αργότερα εμφανίστηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο 29χρονος Αμερικανός έκλεισε άλλο ένα δυνατό deal για τη νέα σεζόν. Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα μπορέσει να βάλει όρια στο παιχνίδι του και να προσαρμοστεί στο νέο ρόλο που θα έχει. Σίγουρα η σχέση με τον εκάστοτε προπονητή είναι δύσκολη για τον Τζέιμς, αν κρίνουμε από το παρελθόν του. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά. Μόνο στην Μπασκόνια έβγαλε ολόκληρη διετία την περίοδο 2014-16.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις