Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διάσωση σκάφους Μύκονος: Αίσιος τέλος για 17 επιβάτες
ΕΛΛΑΔΑ

Διάσωση σκάφους Μύκονος: Αίσιος τέλος για 17 επιβάτες

Διάσωση σκάφους Μύκονος: Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο καθώς τουριστικό σκάφος έμεινε ακυβέρνητο βορειοανατολικά του νησιού κοντά στη βραχονησίδα Σταπόδι.

Διάσωση σκάφους Μύκονος: Μία εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης εξελίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Μύκονο. Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες σκάφη του λιμενικού, άλλα και άλλα πλοιάρια διέσωσαν 17 επιβάτες ακυβέρνητου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια νότια της Μυκόνου, κοντά στη βραχονησίδα Σταπόδι.

Στο τουριστικό σκάφος βρίσκονταν δύο μέλη πληρώματος και οι υπόλοιποι ήταν απλοί τουρίστες. Συγκεκριμένα από τον κυβερνήτη του επιβατηγού τουριστικού σκάφους «ΔΗΝΙ» Ν.Π. 12265, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι πλέει ακυβέρνητο σκάφος, 2,5 ναυτικά μίλια νότια της Μυκόνου, με συνολικά δεκαεπτά επιβαίνοντες.

Διάσωση σκάφους Μύκονος: Άμεση ανταπόκριση

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα ταχύπλοα ”ΖΑΦ” Τ.Μ.589, ”ΑΙΟΛΟΣ” Τ.Α.4171 και ”ΤΥΦΩΝ” Τ.Π.978-ΣΤ΄, στα οποία διαμοιράστηκαν οι επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους όρμους ”ΠΛΑΤΥΣ ΓΥΑΛΟΣ” και ”ΟΡΝΟΣ” ν. Μυκόνου, ενώ το ”ΔΗΝΙ” ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ”ΧΡΗΣΤΟΣ XLI” Ν.Π.12492 στη μαρίνα Νέου Λιμένα Μυκόνου.

Το εν λόγω σκάφος εκτελούσε σύμβαση ναύλωσης, και σύμφωνα με προφορική δήλωση του Κυβερνήτη, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ”ΦΡΑΓΚΙΑ” ν. Μυκόνου ξέσυρε, και κατά την πραγματοποίηση κινήσεων προς αποφυγή ναύδετου, ο κάβος πρόσδεσης του βοηθητικού σκάφους περιτυλίχτηκε στις έλικες, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η επανεκκίνηση των μηχανών.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΔΗΝΙ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διάσωση ναυαγού με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στη Σέριφο

Ύστερα από πτώση από φουσκωτή λέμβο, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, το πλήρωμα του ελικοπτέρου Aegean Hawk εντόπισε και περισυνέλλεξε άνδρα. Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που κατέγραψε το πλήρωμα του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ελικοδρόμιο Κοτρωνίου, στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού.

Εντοπισμός και διάσωση ναυαγού από φουσκωτή λέμβο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις