Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζέφρι Έπσταϊν: Νεκρός στο κελί του ο δισεκατομμυριούχος παιδεραστής
ΜΙΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ

Τζέφρι Έπσταϊν: Νεκρός στο κελί του ο δισεκατομμυριούχος παιδεραστής

Τζέφρι Έπσταϊν: Στις 6 Ιουλίου ο Έπσταϊν, είχε συλληφθεί στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI, για σωματεμπορία αλλά και για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη.

Τζέφρι Έπσταϊν: Νεκρός είναι ο παιδεραστής Τζέφρι Έπσταϊν. Ο Αμερικανικός μεγιστάνας, φίλος των Τραμπ και Κλίντον, αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του. Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, ο ηλικίας 66 ετών Έπσταϊν κρεμάστηκε μέσα στο κελί του και το άψυχο σώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 07:30. Ο θάνατός έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας που διέπραξε και τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Ο δισεκατομμυριούχος παιδεραστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου, κατηγορούμενος πως έκανε σεξ με δεκάδες ανήλικα κορίτσια στις κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.
Ένα από τα θύματα του Τζέφρι Επσταϊν ήταν το μοντέλο από την πρώην Γιουγκοσλαβία, Νάντια Μαρτσίνκοβα. Πολλά από τα κορίτσια, που κακοποιούσε ο τραπεζίτης, κατέθεσαν πως τις εξανάγκαζε να μετέχουν σε όργια με το μοντέλο, ενώ εκείνος που παρακολουθούσε και στη συνέχεια συμμετείχε. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της αστυνομίας Τζόζεφ Ρικάρεϊ, μετά την κατάθεση του θύματος, ο Επσταϊν είχε αγοράσει την Μαρτσίνκοβα από την οικογένειά της. Μάλιστα, κόμπαζε πως ήταν η προσωπική του «Γιουγκοσλάβα σκλάβα του σεξ».

Τζέφρι Έπσταϊν: Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Νέες αποκαλύψεις είδαν πριν λίγες ημέρες το φως για το μοντέλο από την πρώην Γιουγκοσλαβία, Νάντια Μαρτσίνκοβα, που σύμφωνα με ορισμένους ήταν συνεργός στο κύκλωμα παιδεραστίας του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν. Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων του αστυνομικού τμήματος του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα μετά από έρευνα το 2005, η 33χρονη σήμερα κοπέλα ήταν θύμα του παιδεραστή τραπεζίτη, ο οποίος κόμπαζε σε τουλάχιστον ένα από τα ανήλικα θύματά του ότι η Μαρτσίνκοβα ήταν η προσωπική του «Γιουγκοσλάβα σκλάβα του σεξ».

Πολλά κορίτσια κατέθεσαν τότε ότι ο Έπσταϊν -στον οποίο απαγγέλθηκαν στις αρχές του μήνα κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων- τα εξανάγκαζε να μετέχουν σε όργια με το μοντέλο ενώ εκείνος παρακολουθούσε και στη συνέχεια λάμβανε κι ο ίδιος μέρος.

Την ωθούσε σε όργια με ανήλικες συνομήλικές της

«Ο Έπσταϊν την είχε αγοράσει από την οικογένειά της στη Γιουγκοσλαβία», ανέφερε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζόζεφ Ρικάρεϊ μετά την κατάθεση ενός θύματος. «Ο Έπσταϊν κόμπαζε ότι την έφερε στις ΗΠΑ για να την κάνει την προσωπική του Γιουγκοσλάβα σκλάβα του.» Η Μαρτσίνκοβα ήταν ανήλικη στα περισσότερα από τα περιστατικά που περιέγραψαν τα θύματα στον αστυνομικό.

Ήταν κάτω των 16 ετών όταν ο Έπσταϊν την ανάγκασε μαζί με ένα άλλο ανήλικο θύμα του να επιδοθούν σε ερωτικές πράξεις μπροστά του, όσο εκείνος παρακολουθούσε. Το ίδιο θύμα κατέρρευσε όταν αποκάλυψε ότι είχε επισκεφθεί εκατοντάδες φορές σε διάστημα διετίες την έπαυλη του παιδεραστή και ότι της έδωσε χιλιάδες δολάρια.

Αρχικά την υποχρέωνε σε προκαταρκτικές ερωτικές περιπτύξεις με την Μαρτσίνκοβα, αλλά κάθε βδομάδα της ζητούσε ολοένα και περισσότερα, σύμφωνα με την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων του αστυνομικού τμήματος, όπως αναφέρει η Daily Mail και κάποια στιγμή τη βίασε.

Τζέφρι Έπσταϊν: Τις φωτογράφιζε και τις κρεμούσε

Ένα άλλο θύμα είπε στην αστυνομία ότι εξαναγκάστηκε στα 16 της να έχει ερωτικές επαφές με την Μαρτσίνκοβα, όσο ο Έπσταϊν τις φωτογράφιζε και κρεμούσε τις φωτογραφίες σε διάφορα σημεία στην έπαυλή του. Αργότερα η Μαρτσίνκοβα ανέλαβε να βρίσκει υποψήφια θύματα για τον Έπσταϊν, μέχρι που τελικά διέκοψε κάθε σχέση μαζί του.

Η κοπέλα έκανε συμφωνία με τις Αρχές το 2008 να μην της ασκήσουν δίωξη, αν και η αστυνομία δεν σκόπευε να κάνει κάτι τέτοιο μετά την έρευνά της. Η Μαρτσίνκοβα, που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια το επώνυμό της, γεννήθηκε στην πρώην Τσεχοσλοβακία τέσσερα χρόνια πριν τη Βελούδινη Επανάσταση που επιτάχυνε την ειρηνική αλλαγή εξουσίας στην χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, και κάποια στιγμή μετακόμισε στη Γιουγκοσλαβία, όπου τη βρήκε ο Έπσταϊνη και την πήρε μαζί του στις ΗΠΑ.

Τζέφρι Έπσταϊν: Οι σχέσεις του με τον Τραμπ και τον Κλίντον

Σύμφωνα με το CNN, ο Τζέρφι Έπσταϊν είχε στενές σχέσεις τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και με τον Μπιλ Κλίντον την δεκαετία του ’90. Ο Ντόναλντ Τραμπ τότε μάλιστα είχε χαρακτηρίσει στους δημοσιογράφους τον Τζέφρι ως ένα καταπληκτικό άνθρωπο, ωστόσο οι σχέσεις του φαίνεται να διακόπηκαν από τότε. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός ακόμη θύματος του Τζέφρι Έπσταϊν, την Βιρτζίνα Ρομπερτς Γκιούγρε, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν τότε καλός φίλος του Τζέφρι αλλά δεν είχε καμία ανάμειξη με τα σεξουαλικά σκάνδαλα του χρηματιστή.

«Ούτε φλέρταρε μαζί μου, ούτε με καμία άλλη. Αυτό που ξέρω μόνο είναι πως ο Τραμπ και ο Τζέφρι ήταν δύο καλοί φίλοι» είχε πει η γυναίκα κατά την διάρκεια της κατάθεσής της στην αστυνομία. Σε ερώτηση για το αν είχε δει ποτέ μαζί τους δύο φίλους, η ίδια είχε απαντήσει: Όχι, όχι δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι να είδα τον Τραμπ ούτε στο σπίτι του Έπσταϊν στην Νέα Υόρκη, ούτε στο Νέο Μεξικό ούτε στην έπαυλη που διατηρούσε στις Παρθένες Νήσους.

Σύμφωνα πάντως με άλλο ρεπορτάζ της Daily Mail, ο Τζέφρι Έπσταϊν διατηρούσε φιλικές σχέσεις και με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, τον οποίο μάλιστα είχε παραθέσει δείπνο στην βίλα του στην Καραϊβική. Ερωτηθείς για σχόλιο, εκπρόσωπος της οικογενείας Κλίντον δήλωσε ότι δεν είχε πάει ποτέ, στην Καραϊβική και δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον Επστάϊν.

Ωστόσο τον Ιούλιο, μετά το κατηγορητήριο εναντίον του Έπσταϊν, ο εκπρόσωπος Άνγκελ Ουρένα είχε παραδεχτεί πάντως πως ο Μπιλ Κλίντον είχε φιλοξενηθεί στο αεροπλάνο του χρηματιστή παλαιότερα, αλλά τότε δεν γνώριζε τίποτα για τα φοβερά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

Τζέφρι Έπσταϊν: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι. Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση. Ο Έπσταϊν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του.

Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες. Μέχρι το 2007 ο Έπσταϊν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας.

Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας. O 66χρονος συνελήφθη ξανά στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI και η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2020.

Ο Έπσταϊν βρισκόταν αντιμέτωπος με της μέγιστη ποινή 45 ετών κάθειρξης ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φύση της σεξουαλικής του ζωής.

Τζέφρι Έπσταϊν: Ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα

Ο Τζέφρι Έπσταϊν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους χρηματιστές των ΗΠΑ, με ισχυρές διασυνδέσεις με την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ. Σε νεότερη ηλικία, δίδαξε μαθηματικά και φυσική στο ιδιωτικό σχολείο Dalton School του Μανχάταν.

Με τα χρηματοοικονομικά άρχισε να ασχολείται το 1976. Στην αρχή εργαζόταν για την εταιρεία τραπεζικών επενδύσεων Bear Stearns. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, έγινε και επίσημα μέτοχος της εταιρείας. Στη συνέχεια ίδρυσε τη δική του εταιρεία τραπεζικών επενδύσεων με την επωνυμία J Epstein & Co, η οποία, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, διαχειρίζεται τα οικονομικά πελατών με περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το 1996, άλλαξε το όνομα της εταιρείας σε The Financial Trust Co και τη μετέφερε στις αμερικανικές Παρθένους Νήσους για φορολογικούς σκοπούς.

Ο πλούσιος τρόπος ζωής του, μαζί με την «μυστικότητα» που περιβάλλει τον κατάλογο των πελατών του, έκαναν τον Έπσταϊν να αποκτήσει τη φήμη ενός μυστηριώδους «λεφτά». Στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, τον γνωρίζουν όλοι, και είναι γνωστός για τις «δυνατές» του φιλίες με τον Μπιλ Κλίντον, τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον δισεκατομμυριούχο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μαικλ Μπλούμπεργκ.

«Γνωρίζω τον Τζέφρι εδώ και 15 χρόνια. Εξαιρετικός τύπος», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμο στο περιοδικό New York Magazine.  «Διασκεδάζω πολύ μαζί του, του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όπως και σε μένα και μάλιστα πολλές από αυτές είναι νεότερες σε ηλικία». Μαζί με τον πλούτο και τους φίλους του, ο Έπσταϊν δημιούργησε και τη φήμη του φιλάνθρωπου.

Το 2003, έκανε δωρεές ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για την ίδρυση ενός προγράμματος μαθηματικής βιολογίας και εξελικτικής δυναμικής.

Τζέφρι Έπσταϊν: Το FBI ξεκινά έρευνα

To FBI ξεκίνησε έρευνα, αφού ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, όπου «προφανώς αυτοκτόνησε», έγινε γνωστό από τις ομοσπονδιακές σωφρονιστικές αρχές.

Το «άψυχο σώμα» του 66χρονου χρηματιστή, που κατηγορείτο για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων, εντοπίστηκε γύρω στις 06:30 τοπική ώρα, έγινε γνωστό από τη διοίκηση των φυλακών. «Το προσωπικό προσπάθησε αμέσως να τον επαναφέρει στη ζωή» προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις