Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων: Κύκλωμα με… περίπτερο και σχέδια για “rent a car” στα νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: Κύκλωμα με… περίπτερο και σχέδια για “rent a car” στα νησιά

Κλοπές αυτοκινήτων: Είτε τα διέλυαν σε ανταλλακτικά τα οποία διοχέτευαν στη λεγόμενη μαύρη αγορά σε χαμηλές τιμές, είτε παραποιούσαν τα οχήματα και τα πουλούσαν σε ανύποπτους αγοραστές.

Κλοπές αυτοκινήτων: Σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων με περίπτερο- παρατηρητήριο και “rent a car”.  Τα δύο αυτά απίστευτα στοιχεία προκύπτουν από την εξάρθρωση της τριμελούς σπείρας, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα υψηλού αγοραστικού ενδιαφέροντος στην Αττική, τα μετέφερε σε μεγάλο χώρο-αποθήκη στο Μενίδι, όπου εν κρυπτώ τα μέλη της προχωρούσαν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είτε τα διέλυαν σε ανταλλακτικά τα οποία διοχέτευαν στη λεγόμενη μαύρη αγορά σε χαμηλές τιμές, είτε παραποιούσαν τα οχήματα και τα πουλούσαν σε ανύποπτους αγοραστές. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούσαν προέρχονταν από αγορασμένα νόμιμα από βαλκανικές χώρες τρακαρισμένα αυτοκίνητα. Έπαιρναν από αυτά τον αριθμό πλαισίου, τον “χτυπούσαν” στα κλεμμένα και τα οχήματα ήταν έτοιμα για πώληση! Όμως, όπως προαναφέρθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που εξιχνίασαν τις κλοπές, έφεραν στο φως δύο στοιχεία πρωτόγνωρα  για ανάλογες περιπτώσεις.

Τα μέλη της σπείρας με άνθρωπο της εμπιστοσύνης τους σε  περίπτερο, που “έβλεπε” στην κλειστή αποθήκη, γνώριζαν όλες τις κινήσεις γύρω από αυτό και ενημερώνονταν στην περίπτωση προσέγγισης της Αστυνομίας! Επίσης, από τα στοιχεία που συνθέτουν την εξάρθρωση προκύπτει ότι ήταν έτοιμοι να προωθήσουν μέρος του… στόλου των κλεμμένων οχημάτων με νομιμοφανή στοιχεία στα νησιά για ενοικίαση από τους τουρίστες τώρα το καλοκαίρι!

Από το 2018 η δράση της ομάδας

Από τα στοιχεία της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι κατά των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από αρχές του 2018, είχαν συγκροτήσει  την εγκληματική ομάδα, η οποία  διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων. “Τα αφαιρεθέντα οχήματα”, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της “τα μετέφεραν σε κλειστό χώρο που ενοικίαζαν στη περιοχή των Αχαρνών και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν ώστε να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά.

Πουλούσαν σε ανυποψίαστους

Ακόμη, σε άλλες περιπτώσεις, προέβαιναν στην παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους με σκοπό είτε την πώλησή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές είτε την διάθεση τους ως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε τουριστικές περιοχές”.

Η υφαρπαγή του αριθμού πλαισίου

Στη συνέχεια αναλύουν τον τρόπο εισαγωγής από ξένες χώρες τρακαρισμένων αυτοκινήτων για υφαρπαγή των στοιχείων τους και μόνο. “Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε, ότι εισήγαγαν στη Χώρα μας τρακαρισμένα οχήματα, από τα οποία υφάρπαζαν τον αριθμό πλαισίου και τον τοποθετούσαν στα κλεμμένα ώστε να τα νομιμοποιούν”.

Αναφερόμενοι στο περίπτερο-παρατηρητήριο, οι αστυνομικοί υπογραμμίζουν:

“Περαιτέρω, ενδεικτικό του “επαγγελματισμού” που επιδείκνυαν τα μέλη της οργάνωσης, είναι το γεγονός ότι επιτηρούσαν καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τον χώρο της αποθήκης, έχοντας ως παρατηρητήριο περίπτερο στην ίδια περιοχή”.

Από την έρευνα στον χώρο-αποθήκη που χρησιμοποιούσαν,  βρέθηκαν κατασχέθηκαν:

πλήθος κινητήρων, μηχανικών μερών και τμημάτων οχημάτων,

πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας (αυτούσιες και τεμαχισμένες),

διάφορα έγγραφα (άδειες κυκλοφορίας κλπ),

ειδικός εξοπλισμός εργαλείων.

Επιπλέον, ανευρέθησαν και τρία  αυτοκίνητα, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τριάντα εννέα  περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 340.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις