Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λίβερπουλ – Νόριτς 4-1: Ο τραυματισμός του Άλισον χάλασε την πρεμιέρα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λίβερπουλ – Νόριτς 4-1: Ο τραυματισμός του Άλισον χάλασε την πρεμιέρα (vid)

Λίβερπουλ - Νόριτς 4-1: Εύκολη νίκη με 4-1 για τη Λίβερπουλ στο εντός έδρας ματς με τη Νόριτς, που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Βραζιλιάνου γκολκίπερ

Λίβερπουλ – Νόριτς 4-1: Ιδανική πρεμιέρα έκανε η Λίβερπουλ απέναντι στη Νόριτς, την οποία νίκησε με το εντυπωσιακό 4-1, στο πρώτο ματς της Πρέμιερ Λιγκ για τη νέα σεζόν. Οι «κόκκινοι» καθάρισαν την πρωταθλήτρια της περσινής Τσάμπιονσιπ στο «Άνφιλντ» με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο ημίχρονο. Είδαν όμως τον βασικό τους τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ να αποχωρεί τραυματίας στο 39ο λεπτό, έπειτα από ένα ελεύθερο που επιχείρησε.

Ο Βραζιλιάνος φάνηκε να έχει σοβαρό πρόβλημα στο δεξί γόνατο, όμως η κατάστασή του θα εκτιμηθεί μετά τις εξετάσεις που θα κάνει. Στη θέση του μπήκε ο Αντριάν που αγωνιζόταν πέρυσι στη Γουέστ Χαμ και είχε αποκτηθεί πριν από λίγες μέρες ως ελεύθερος. Η Λίβερπουλ ευτύχισε να ανοίξει το σκορ από νωρίς, καθώς στο 7′ η προσπάθεια για σέντρα του Οριγκί βρήκε πάνω στον Χάνλεϊ και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 19′ ο Σαλάχ με υπέροχο πλασέ εκμεταλλεύτηκε την κακή λειτουργία της αντίπαλης άμυνας και πέτυχε το 2-0, ενώ στο 28′ εκτέλεσε κόρνερ από το οποίο ο Φαν Ντάικ με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Ο τραυματισμός και το 4-0

Ο Άλισον πάγωσε το γήπεδο με τον τραυματισμό του, αλλά μετά από τρία λεπτά όλα ξεχάστηκαν. Ο Οριγκί πέτυχε το 4-0 μετά από ωραία πάσα του Αλεξάντερ – Αρνολντ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη η Νόριτς μείωσε σε 4-1 με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Πούκι στο 64′. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Λάιντνερ είχε δοκάρι. Οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, όμως ο Κρουλ είχε αντίθετη άποψη. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ολλανδός σταμάτησε τους γηπεδούχους με εντυπωσιακές αποκρούσεις. Έτσι παρέμεινε το 4-1 και για κάποιους ήταν η καλύτερη δυνατή αρχή. Ο λόγος; Η προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί σε πρεμιέρα οι δύο ομάδες, η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ : Άλισον (39′ Αντριάν), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τζόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Οριγκί (74′ Μανέ), Φιρμίνο (86′ Μίλνερ).

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκόντφρι, Λιούις, Μακλίν, Τράιμπουλ (70′ Ερνάντες), Στίπερμαν (58′ Στίπερμαν), Κάντγουελ, Μπουεντία, Πούκι (83′ Ντρμιτς).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις