Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας ΚΕΕΛΠΝΟ: Γκάφες απόγνωσης – Η εξεταστική και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας ΚΕΕΛΠΝΟ: Γκάφες απόγνωσης – Η εξεταστική και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Τσίπρας ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να συστήσει εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis και εκεί θα ακουστούν όλα όσα έγιναν στην υπόθεση.

Τσίπρας ΚΕΕΛΠΝΟ: «Να μάθει ο κόσμος τι έγινε με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Novartis» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση της ΝΔ να συγκροτήσει εξεταστικές επιτροπές. Βέβαια, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκροτηθεί και λειτούργησε επί περίπου δύο χρόνια εξεταστική επιτροπή για «σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας», ενώ συγκροτήθηκε και προανακριτική για τις καταγγελίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων της φαρμακοβιομηχανίες. Οι καταγγελίες, που προκάλεσαν σφοδρές κόντρες στη Βουλή με άγριους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και έγιναν πολλές φορές πρωτοσέλιδο, μπαίνουν στο αρχείο.

«Σας προκαλώ να συστήσετε εξεταστική επιτροπή για την Novartis. Για να μάθει την αλήθεια ο κόσμος τι έγινε με το φάρμακο. Θα την πατήσετε όπως την πατήσατε με την άλλη υπόθεση με τον Πολάκη. Θα είναι το Βατερλό σας γιατί θα μάθει ο κόσμος τι έγινε με το φάρμακο και το ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δεν ήταν η μόνη αντίφαση μεταξύ των λόγων και πράξεων του κ.Τσίπρα. Ο ίδιος επικαλέστηκε το νόμο περί ευθύνης υπουργών υποστηρίζοντας ότι είναι άθλιος και πρέπει να αλλάξει. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσε υπέρ του άρθρου 86 του Συντάγματος και του συγκεκριμένου νόμου προκειμένου να γλιτώσει ο Παύλος Πολάκης την παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη. Όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Πολάκης, που έκανε τα πάντα να τον εκμεταλλευτεί, ενώ τον αποκαλούσε “τον πιο βρώμικο νόμο”…

Ο Ζουράρις και η μπατιρημένη κ@@λ@

Πάντως το επίπεδο στη Βουλή έχει πέσει χαμηλά… Και δεν είναι μόνο ο Κώστας Ζουράρις που είπε από το βήμα της Βουλής ότι «η κυβέρνηση πάσχει από μπατιρημένη κ@@λ@». Αλλά και σε άλλα γεγονότα. Ένας νέος βουλευτής της ΝΔ άρχισε την παρθενική του ομιλία στη Βουλή με την ανάγκη κατάργησης του ασύλου. Τον ακούει από κάτω ο κ. Πολάκης και φωνάζει: «Αυτά να μας τα πεις στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης αριθμός τάδε». Τον ακούει ο προεδρεύων και τον ρωτάει: «Τι είναι αυτά που λέτε;». Και ο κ. Πολάκης με ύφος απαντά: «Καφενείο είναι, κύριε Πρόεδρε, που παίζουμε τάβλι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις