Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία – τράπεζα: Δραπέτης με βαρύ ποινικό μητρώο ο ένας εκ των δύο δραστών στην Πάργα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – τράπεζα: Δραπέτης με βαρύ ποινικό μητρώο ο ένας εκ των δύο δραστών στην Πάργα

Ληστεία - τράπεζα: Δραπέτης των φυλακών Πάτρας, ήταν ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας πριν από 3 ημέρες στην Πάργα.

Ληστεία – τράπεζα: Αναγνώρισαν και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο “τουρίστες” οι οποίοι εισέβαλαν πυροβολώντας στο ταβάνι σε τράπεζα στο κέντρο της τουριστικής Πάργας, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και διέφυγαν προς στιγμήν με κλεμμένο φορτηγάκι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία για 35χρονο Αλβανό, ο οποίος  είχε κηρυχθεί δραπέτης των φυλακών από το 2012, όταν έλαβε τακτική άδεια αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Ο 35χρονος συνελήφθη στην Πρέβεζα, όπου εκινείτο συνεχώς με τον διαφεύγοντα συνεργό του. Από εκεί είχαν αφαιρέσει το φορτηγάκι της διαφυγής, το οποίο ανήκει στο Δήμο της Πρέβεζας και το οποίο είχε βρεθεί από την Αστυνομία εγκαταλελειμμένο μετά τη ληστεία της τράπεζας, στο Καρτέρι Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, με τον συνεργό του, πρωινές ώρες της Δευτέρας, μπήκαν με αμφίεση… τουριστών  σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα. Καθώς γνώριζαν ότι συναλλάσσονταν πολλοί ξένοι, που βρίσκονται στην μαγευτική Πάργα, θέλησαν να “περάσουν” ως τουρίστες, φορώντας καπέλα, γυαλιά ηλίου και βερμούδες.

26.630 ευρώ η “λεία”

“Με την απειλή όπλου”, αναφέρει η Αστυνομία, “αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 26.630 ευρώ και 200 δολαρίων ΗΠΑ. Ακολούθως, αφού πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή της τράπεζας για εκφοβισμό, διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο”.

Εγκατέλειψαν το όχημα του Δήμου

Το όχημα διαφυγής εντοπίστηκε, όπως προαναφέρθηκε από αστυνομικούς της  Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο, σε περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε. “Είναι ιδιοκτησίας”, συνεχίζει η ανακοίνωση της Αστυνομίας “του Δήμου Πρέβεζας ενώ είχε δηλωθεί κλοπή του, πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου,  στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας”.

Από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

Εντοπίστηκε ο 35χρονος το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πρέβεζας, ο οποίος ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και συνελήφθη από  αστυνομικούς, που προσέτρεξαν.

Το μερίδιο, το πιστόλι και η πλαστή ταυτότητα

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία, όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 8.240 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α., ως προερχόμενα από τη ληστεία,

πιστόλι διαμετρήματος 9 mm ,

πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών και

τρία κινητά τηλέφωνα.

“Από την περαιτέρω έρευνα”, καταλήγει η Αστυνομία “εξακριβώθηκαν επιπλέον για τον 35χρονο τα παρακάτω:

Είναι δραπέτης φυλακών, καθόσον από την 25-01-2012, δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων,

εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης -6- μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις