Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λέγκια – Ατρόμητος 0-0: Άντεξε στην πίεση και βλέπει πρόκριση (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λέγκια – Ατρόμητος 0-0: Άντεξε στην πίεση και βλέπει πρόκριση (vid)

Λέγκια - Ατρόμητος 0-0: Κράτησε το μηδέν ο Ατρόμητος στο πρώτο παιχνίδι με τη Λέγκια στη Βαρσοβία και τώρα θα παίξει την πρόκριση στη ρεβάνς στο Περιστέρι

Λέγκια – Ατρόμητος 0-0: Ικανός ή τυχερός; Αναμφίβολα και οι δύο χαρακτηρισμοί ταιριάζουν στον Ατρόμητο μετά το 0-0 με τη Λέγκια στη Βαρσοβία. Η πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ είναι ανοιχτή από τη στιγμή που οι Περιστεριώτες θα υποδεχτούν εντός έδρας τους Πολωνούς την προσεχή Τετάρτη (14/08). Ο Μπάλας Μέγερι είχε καθοριστική παρουσία κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Σπύρος Ρισβάνης ήταν απροσπέλαστος στο κέντρο της άμυνας.

Η Λέγκια επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Η πολωνική ομάδα έκανε ευκαιρίες με το τσουβάλι χωρίς να καταφέρει να πετύχει έστω ένα γκολ, το οποίο είναι αλήθεια ότι το άξιζε. Αν κρίνουμε από την εικόνα της στο πρώτο παιχνίδι, αποκλείεται να έχει παθητικό ρόλο στο δεύτερο. Το ίδιο επικίνδυνη θα είναι και στη ρεβάνς, οπότε οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου θα χρειαστεί να είναι ακόμη πιο προσεχτικοί.

Δύο δοκάρια η Λέγκια

Από δύο φάουλ προήλθαν δύο από τις καλύτερες ευκαιρίες των γηπεδούχων, που κατέληξαν στο δοκάρι. Το πρώτο το εκτέλεσε ο Νοβικόβας αλλά με παρέμβαση του Μέγερι η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και κατέληξε κόρνερ. Στο δεύτερο ο Ούγγρος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αντιδράσει αλλά στάθηκε τυχερός. Κατά τα άλλα ο Μέγερι έκανε τουλάχιστον τρεις καθοριστικές αποκρούσεις, που κράτησαν όρθια την ομάδα του. Οι δύο στο τέλος, στο 83′ και 89′, ήταν οι πιο δύσκολες.

Ο Ατρόμητος τελείωσε το ματς με τρεις τελικές. Για να έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει στα πλέι οφ, θα χρειαστεί να αλλάξει πρόσωπο στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Βέλλιος δεν μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει αρκετά προβλήματα. Και ίσως να μην φτάνει ένα γκολ για την πρόκριση. Θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να σταθεί όρθια.

ΛΕΓΚΙΑ: Μαγιέσκι, Λέβτσουκ, Άντολιτς, Γκβίλα, Ρότσα, Νοβικόβας, Αντρέ Μαρτίνς, Βέσοβιτς, Γιεντρεγτζικ, Λουκίνιας, Κουλένοβιτς (66′ Καρλίτος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Νάτσος, Ρισβάνης, Καχίλα, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης (72′ Ουγκράι), Ουμπίδες (61′ Ρόσα), Μάντσον (83′ Ταλόσα), Βέλλιος, Μανούσος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις