Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διονύσης Χατζηδάκης – καρκίνος: Η απρέπεια του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διονύσης Χατζηδάκης – καρκίνος: Η απρέπεια του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή (vid)

Διονύσης Χατζηδάκης - καρκίνος: Προφανώς ο κ. Σκουρλέτης, ή δεν γνώριζε ως όφειλε, ή ξέχασε στη βιασύνη του να ειρωνευτεί την περιπέτεια με την υγεία του που περνά με αξιοπρέπεια ο κ. Χατζηδάκης. 

Διονύσης Χατζηδάκης – καρκίνος: Για την απλή αναλογική η οποία κατέστρεψε την τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα εκλεγμένοι δήμαρχοι να μην έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ και επί πολλά χρόνια δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, στη Βουλή.  Μάλιστα απευθυνόμενος στον εμπνευστή του συγκεκριμένου νόμου, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, αφού του επεσήμανε τα τρωτά του νόμου, σχολίασε ότι ο πρώην υπουργός ήρθε στη Βουλή αρκετά μαυρισμένος.

“Σας βλέπω πολύ καλό στο χρώμα κ. υπουργέ. Καλώς ήρθατε, του είπε ο βουλευτής της ΝΔ. “Και εσάς βιάστηκε να απαντήσει ο κ. Σκουρλέτης, για να πάρει την συγκλονιστική απάντηση από τον βουλευτή της ΝΔ, “Όχι εμένα κύριε υπουργέ είναι από τη χημειοθεραπεία όχι από τον ήλιο”, του απάντησε με χαμόγελο ο κ. Χατζηδάκης.

Προφανώς ο κ. Σκουρλέτης, ή δεν γνώριζε ως όφειλε, ή ξέχασε στη βιασύνη του να ειρωνευτεί την περιπέτεια με την υγεία του που περνά με απίστευτη αξιοπρέπεια ο κ. Χατζηδάκης.

Διονύσης Χατζηδάκης – καρκίνος: Έδωσα αγώνα με το Χάρο, είπε πρόσφατα

“Έδωσα αγώνα με το Χάρο, είχα φτάσει στο σημείο τετέλεσται, αλλά το μυαλό μου επηρέασε το σώμα μου, λέγοντας πρέπει να ζήσεις. Και αυτό το πράγμα το έλεγα καθημερινά. Παραμιλούσα και έλεγα “πρέπει να ζήσεις για την οικογένειά σου και για τους ανθρώπους, ανέφερε στο newsit τον περασμένο Απρίλη και τόνισε τον ρόλο των γιατρών που τον φρόντισαν. “Μπορεί καμιά φορά να απαξιώνουμε τους γιατρούς με τα φακελάκια και τα λοιπά, αλλά εμένα στη ζωή με κράτησε η επιστημονική κατάρτιση του Αιματολογικού τμήματος του Λαϊκού νοσοκομείου και συγκεκριμένα ο καθηγητής ο κύριος Βασιλακόπουλος, και όλο το team του”.

Διονύσης Χατζηδάκης: Πολιτική σταδιοδρομία

Από τον Μάιο του 1994 και για εννιά έτη διετέλεσε γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 1998 κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος και με ποσοστό 48% αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε δήμαρχος στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό που άγγιξε το 55%. Τον Φεβρουάριο του 2003 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2007 και το 2011.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 52%. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 61,5%, πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά.

Τον Δεκέμβριο του 2012 επιλέχθηκε μεταξύ 350 Ευρωπαίων αιρετών και αξιωματούχων για την αυτοδιοικητική του πορεία μέσα στους 6 καλύτερους αυτοδιοικητικούς και του απενεμήθη ο τίτλος LOCAL LEADER OF THE YEAR από την Eπιτροπή Περειφερειών της Ε.Ε.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 65,84%, πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών και εξελέγη με 39.423 ψήφους.

Ένας από τους τρεις καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης

Ο πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, στις 18 Δεκεμβρίου 2012, κατέκτησε μια κορυφαία διάκριση, ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της απονομής του βραβείου Local Leader of the Year, της κατηγορίας Achievement in Government.

Σε ειδική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο κτίριο «Ζακ Ντελόρ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους έξι φιναλίστ, προκρίθηκαν, ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας, της Ελλάδας και του Βελγίου. Πρώτος κατετάγη ο Νορβηγός, δεύτερος ο Διονύσης Χατζηδάκης και τρίτος ο Βέλγος συνάδελφός του, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι στη διαδικασία συμμετείχαν 350 δημόσιοι λειτουργοί από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις