Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ικαρία: Ένας βράχος έκρυβε το μυστικό – Το θρίλερ της εξαφάνισης της αστροφυσικού
ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία: Ένας βράχος έκρυβε το μυστικό – Το θρίλερ της εξαφάνισης της αστροφυσικού

Ικαρία: Την τελική απάντηση για τα αίτια του θανάτου της Νάταλι θα δώσει σήμερα ο ιατροδικαστής που έφθασε στην Ικαρία από τη Σύρο.

Ικαρία: Ένας βράχος, που αποκολλήθηκε όταν η λαμπρή αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ πάτησε πάνω του στη διάρκεια του τζόκινγκ που έκανε το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία, έκρυβε για εβδομήντα ώρες το φρικτό μυστικό της εξαφάνισης της 35χρονης Αγγλίδας στην Ικαρία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έπαιρνε με ζήλο μέρος στις πολυάνθρωπες έρευνες των σωστικών συνεργείων σε δύσβατες περιοχές στον Κερεμέ, καθώς προχωρούσε στην κατηφόρα χαράδρας, κατάλαβε από τα αθλητικά παπούτσια που εξείχαν από το βράχο, ότι εκεί βρισκόταν νεκρή η Νάταλι. Σήμανε συναγερμό και σε λίγα λεπτά οι επικεφαλής των συνεργείων που είχαν στρέψει την προσοχή τους στη χαράδρα από το απόγευμα της Τρίτης, ανέσυραν το βράχο και βρέθηκαν μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα. Όλα δείχνουν ότι η 35χρονη Νάταλι έχασε με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή της όταν έπεσε από ύψος τουλάχιστον είκοσι μέτρων, καθώς πάτησε σε βράχο σχεδόν “αιωρούμενο” στο χείλος της χαράδρας.

Ο βράχος έπεσε πίσω της και κατά την πτώση της την καταπλάκωσε σε ύπτια θέση. Στην τσέπη της αθλητικής φόρμας που φορούσε οι διασώστες βρήκαν το κινητό της τηλέφωνο το οποίο είχε πάντα μαζί της και του οποίου η μπαταρία είχε τελειώσει αφού πρώτα “έδωσε” το στίγμα του μεσημέρι της Τρίτης, από κεραία κινητής τηλεφωνίας. Μετά τη φρικτή αποκάλυψη όλα τα στοιχεία που συγκέντρωνε από το πρωί της Δευτέρας η Αστυνομία, κλείνουν στην εκδοχή του δυστυχήματος, την ώρα που η αστροφυσικός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, έκανε το αγαπημένος της τζόκινγκ στις δύσβατες περιοχές του Κερεμέ, μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το δωμάτιο στο οποίο διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της,  σε ευθεία όμως γραμμή υπολογισμένη.

Ο ιατροδικαστής θα δώσει την τελική απάντηση

Την τελική απάντηση για τα αίτια του θανάτου της Νάταλι θα δώσει σήμερα ο ιατροδικαστής που έφθασε στην Ικαρία από τη Σύρο. Ειρωνεία της τύχης είναι ότι οι άνδρες των σωστικών συνεργείων και οι εθελοντές είχαν περάσει από το σημείο όπου τελικά βρέθηκε νεκρή η Νάταλι τρεις φορές, αλλά κανείς δεν είχε δει το παραμικρό, ώσπου το αποκάλυψε ο εθελοντής, κάτοικος της περιοχής.

Οι αστυνομικοί με τη συμμετοχή και δύο συναδέλφων τους  από το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έφθασαν χθες το μεσημέρι στο νησί για να βοηθήσουν στις έρευνες, απέκλεισαν το χώρο, βιντεοσκόπησαν και φωτογράφησαν τα πάντα, αναμένοντας να φθάσει στο σημείο ο ιατροδικαστής για τη νεκροψία.

Σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα του τι συνέβη

Μετά και την τελευταία τραγική εξέλιξη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σάμου που χειρίστηκαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, έχουν σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα του τι συνέβη από το πρωί της Δευτέρας, όταν η 35χρονη αστροφυσικός εξαφανίστηκε. Η Νάταλι Κρίστοφερ, το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση από την Ικαρία για άλλο προορισμό, έβαλε τα αθλητικά της παπούτσια και την αθλητική της φόρμα και ξεκίνησε για τζόκινγκ και αναρρίχηση τα αγαπημένα της σπορ που της στοίχισαν και τη ζωή.

Στο δωμάτιο ο 38χρονος σύντροφος

Στο δωμάτιο που είχαν ενοικιάσει στο 40 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Κηρύκου -Φάρων, έμενε ο 38χρονος Κύπριος σύντροφός της, σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων. Όταν ξύπνησε γύρω στις 10 το πρωί, δεν την είδε και της τηλεφώνησε. Εκείνη, όπως είχε πει ο ίδιος στην Αστυνομία όταν έκανε την καταγγελία εξαφάνισης, του είχε πει ότι βρισκόταν σε ένα ανηφορικό τμήμα, ότι έκανε τζόκινγκ και ότι θα γυρίσει με αργό ρυθμό για να πάρουν μαζί πρωινό.

Οι ώρες περνούσαν

Οι ώρες περνούσαν όμως και η Νάταλι δεν απαντούσε πια στα συνεχή τηλεφωνήματα του συντρόφου της ο οποίος ανησυχούσε για την καθυστέρησή της. Το ανέφερε στον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας ο οποίος τον προέτρεψε να ενημερώσει την Αστυνομία. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το θρίλερ. Το στίγμα από το κινητό “έλεγε” ότι βρισκόταν σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων όσα δηλαδή καλύπτει η κεραία που βρίσκεται απέναντι στους Φούρνους.

Δεν βρισκόταν πουθενά. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο δωμάτιο ενώ ξεκίνησαν την ανάκριση του 38χρονου συντρόφου για την περίπτωση παραπλανητικής δήλωσης εξαφάνισης για να καλυφθεί ίσως εγκληματική ενέργεια.

Άλλαξε η ροή των γεγονότων

Το εγκληματολογικό της Αστυνομίας βρήκε στο δωμάτιο ένα στοιχείο που άλλαζε προς στιγμήν τη ροή των γεγονότων και προκαλούσε υποψίες. Στο ένα μαξιλάρι του κρεβατιού βρέθηκαν τρεις τέσσερις σταγόνες αίματος. Επίσης στον κάδο του μπάνιου βρέθηκαν χαρτομάντηλα με ίχνη αίματος. Ο ίδιος είπε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε υποστεί η Νάταλι ρινορραγία γι αυτό και οι κηλίδες. Το θρίλερ έμπαινε σε δύσκολα μονοπάτια.

Ζήτησε παρουσία δικηγόρου

Ήταν τέτοια η πίεση των αστυνομικών- ανακριτών που ο 38χρονος ζήτησε κάποια στιγμή παρουσία δικηγόρου! Του είπαν όμως ότι δεν τον κατηγορεί κανείς, ως μάρτυρα τον εξετάζουν για να βρουν τη Νάταλι και ότι καμία κατηγορία δεν του αποδίδουν. Για τυπικούς λόγους έστειλαν και τα ίχνη αίματος στα εργαστήρια DNA. Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι όλα όσα τους είχε πει από την αρχή για την υπόθεση επαληθεύονταν στη συνέχεια, έβλεπαν ότι υπέφερε και σχεδόν απέκλειαν το έγκλημα και την εξαφάνιση της σωρού.

Δεν τον κατηγόρησε κανείς

Κάποιες κουβέντες που αποδόθηκαν στην καμαριέρα περί “μεγάλου τσακωμού” την προηγούμενη της εξαφάνισης, περί ενός σεντονιού “απλωμένου στον καναπέ” και άλλων περί “αίματος στον καθρέπτη” ήταν εκτός πραγματικότητας. Όλα συνέτειναν στην εκδοχή του δυστυχήματος κάτι που επιβεβαιώθηκε. Δεν μπορούσε ωστόσο να αποκλειστεί η Νάταλι να είχε την τραγική τύχη της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη όταν κι εκείνη για τζόκινγκ βγήκε κι έπεσε πάνω σε 27χρονο διεστραμμένο, που τη βίασε και τη σκότωσε.

Στην προσπάθεια να κατέβει

Εδώ όμως φαίνεται η Νάταλι να βρήκε το θάνατο στην προσπάθεια της πιθανότατα να κατέβει από ένα βραχώδες και δύσβατο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο της…

Ζήτησε να πάει στις έρευνες

Ο 38χρονος σύντροφός της Νάταλι, λίγο πριν την ανεύρεση της σωρού, συνάντησε το ξενοδοχείο όπου διέμενε άνδρες της ΕΜΑΚ που είχαν φθάσει στην Ικαρία με εκπαιδευμένο σκύλο. Ζήτησε να τους ακολουθήσει στην έρευνα, αλλά πριν πάρει την απάντηση, έφθασε η είδηση ότι η Νάταλι δεν βρισκόταν πια στη ζωή…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις