Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ικαρία: Οι καλύτερες παραλίες του νησιού
PLUS

Ικαρία: Οι καλύτερες παραλίες του νησιού

Ικαρία: Ένα από τα πιο ξεχωριστά παιδιά του Αιγαίου είναι η Ικαρία με τις πανέμορφες παραλίες της.

Ικαρία: Η Ικαρία είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και πήρε το όνομά του από τον γιο του Δαίδαλου, Ίκαρο. Σε όλο το νησί υπάρχουν πραγματικά πολλές και ξεχωριστές παραλίες που αξίζει να γνωρίζει όποιος πρόκειται να την επισκεφθεί.

Θρυλικά πανηγύρια, παραλίες με τιρκουάζ νερά, πράσινες οάσεις, μοναδικά χωριά, καλό φαγητό, χαλαροί ρυθμοί και… μακροζωία αποτελούν τα μαγικά συστατικά του νησιού και κάνουν τους επισκέπτες του να την ερωτευτούν. Ποιες είναι όμως οι πιο ειδυλλιακές και διάσημες παραλίες της Ικαρίας;

Ικαρία: Παραλία Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Έχουν πάρει το όνομά τους από το ομώνυμο νησιωτικό κράτος, μιας και θυμίζουν εκπληκτικά ακτή του Ινδικού Ωκεανού. Πρόκειται για μια παραλία με κρυστάλλινα νερά, η οποία δημιουργήθηκε έπειτα από ανθρώπινη παρέμβαση και δεν είναι οργανωμένη.

Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να έχετε διάθεση για ορειβασία, κουβαλώντας φυσικά μαζί σας λιγοστό βάρος, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διαδρομή. Αν από την άλλη είστε από αυτούς που δεν επιθυμούν την περιπέτεια, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτήν με το καραβάκι. Όσο για τις βουτιές σας εκεί, τα νερά μπορεί σε ορισμένες στιγμές να γίνουν απότομα, οπότε συνιστάται προσοχή.

Ικαρία: Παραλία Μεσακτή

Η συγκεκριμένη παραλία, που βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, ενδείκνυται ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά. Η ψιλή άμμος της θα κάνει το παιχνίδι τους απολαυστικό, ενώ σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση, είναι το γεγονός πως στο σημείο λειτουργεί και beach bar που προσφέρει κρύα ροφήματα. Στο μέρος το οποίο είναι οργανωμένο, υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ αναφορικά με τη μετάβασή σας, θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας στον κεντρικό δρόμο και να κατεβείτε αρκετά σκαλοπάτια προς την παραλία.

Ικαρία: Παραλία Αρμενιστή

Η παραλία του Αρμενιστή σφύζει από ζωή. Αν και δεν είναι οργανωμένη και θα βρείτε μόνο λίγες ομπρέλες, αποτελεί κομβικό σημείο του νησιού, καθώς στην περιοχή λειτουργούν πολλά εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφετέριες ενώ αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή. Οι παραλίες του Αρμενιστή και Μεσακτή είναι πιο προσβάσιμες και αμμουδερές, επομένως και πιο φιλικές στα παιδιά, αλλά όσοι ταξιδεύετε οικογενειακώς, μην περιμένετε διακοπές «χωρίς αυτοκίνητο», ούτε διαμονή πάνω σε αμμουδιά.

Ικαρία: Παραλία Νας

Η παραλία Νας βρίσκεται και αυτή στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο σημείο της ένωσης του ποταμού Χάλαρη με τη θάλασσα, οπότε το τοπίο που συντίθεται είναι μαγευτικό. Επιλέγεται κυρίως για κάμπινγκ, καθώς δεν είναι οργανωμένη, αλλά μπορείτε να μεταφέρετε το δικό σας εξοπλισμό χωρίς να κουραστείτε. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως εξαιτίας του ανέμου και των ρευμάτων, η θάλασσα, σε συνδυασμό με τους βράχους που υπάρχουν στην παραλία, γίνεται συχνά επικίνδυνη.

Ικαρία: Παραλία Λιβάδι

Πρόκειται για μια πολύβουη, αμμώδη παραλία του βόρειου μέρους του νησιού, η οποία είναι οργανωμένη και φιλοξενεί εκατοντάδες κόσμου καθημερινά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ στο μέρος λειτουργεί και beach bar. Η παραλία είναι κυκλωμένη από πυκνή βλάστηση, οπότε το τοπίο που θα απολαύσετε σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις