Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακελειό στο Οχάιο: Η πρώην του μακελάρη, περιγράφει τη συμπεριφορά του
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Οχάιο: Η πρώην του μακελάρη, περιγράφει τη συμπεριφορά του

Μακελειό στο Οχάιο: Μία πρώην σύντροφος του Μπετς, η Αντέλια Τζόνσον, έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή 2.200 λέξεων στα ΜΜΕ, μιλώντας για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του μακελάρη.

Μακελειό στο Οχάιο: Ο 24χρονος που σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Ντέιτον του Οχάιο είχε προβληματικό παρελθόν, ενώ είχε απειλήσει συμμαθητές του στο σχολείο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, με την αστυνομία να δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να διευκρινιστεί το κίνητρο για το μακελειό. Οι έρευνες της αστυνομίας, συνεχίζονται και βγαίνουν νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Μία πρώην σύντροφος του Μπετς, η Αντέλια Τζόνσον, έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή 2.200 λέξεων στα ΜΜΕ, μιλώντας για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του μακελάρη. Ανέφερε ωστόσο πως δεν είχε θέματα ρατσισμού ή μίσους και ότι δεν θα μπορέσει να καταλάβει ποτέ, γιατί έπραξε αυτό το έγκλημα.

«Δεν έχω ιδέα για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρό του. Και ποτέ δεν θα μάθω. Δεν υπήρχε έγκλημα μίσους. Ηταν άνθρωπος που πίστευε στην ισότητα. Δεν υπήρξε έγκλημα πάθους. Δεν ήταν άνθρωπος που παθιαζόταν. Δεν σχεδίαζε γενικώς πράγματα στη ζωή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Τζόνσον. Η κοπέλα άρχισε να φοβάται για το τι συμβαίνει στο μυαλό του, όταν το 2018 της έδειξε ένα βίντεο από ένοπλη επίθεση στο Πίτσμπουργκ και σε κουβέντα που έκαναν, έδειξε πως γνωρίζει τα πάντα για σχετικές ένοπλες επιθέσεις. Επίσης είχε και σκέψεις αυτοκτονίας. Μια φορά έβαλε μάλιστα τη κάννη ενός όπλου στο στόμα του, απειλώντας να αυτοκτονήσει, κάτι που μετά της έλεγε ότι το έκανε για πλάκα… Λίγο καιρό μετά της είπε πως ήταν διπολικός και ότι έπασχε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

«Με εμπιστεύτηκε στις σκοτεινές του στιγμές, που είχα ξεχάσει τα πάντα. Το ότι μιλούσαμε για serial killers ήταν φυσιολογικό γιατί κάναμε μαθήματα ψυχολογίας στο κολέγιο, όπου μιλούσαμε γι’ αυτά στο μάθημα», έγραψε, ενώ τόνισε πως είχε στιγμές που φερόταν ως τζέντλεμαν, αλλά και άλλες που συζητούσε μεταξύ σοβαρού και αστείου, να κάνει κακό σε ανθρώπους.

Μακελειό στο Οχάιο: Οι λόγοι που χώρισε τον δολοφόνο

Όσο για τους λόγους που τον χώρισε, είπε πως είχε αρχίσει να λέει επίμονα πως θέλει να κάνει κακό σε ανθρώπους, τον περασμένο Απρίλιο, ενώ είχε κατηγορηθεί από συμμαθητές του για μια λίστα που είχε φτιάξει, με ανθρώπους που θέλει να βιάσει ή να σκοτώσει. Παράλληλα, ήθελε να δώσει μαζί της ένα γράμμα σε μια πρώην του και αυτό την εξόργισε, με αποτέλεσμα να τον χωρίσει, αφού δεν ήθελε να καταλήξει στο να είναι η «ψυχαναλύτρια» του. Στο γράμμα έγραφε: «Καλώς ήρθες στη γειτονιά. Δεν μπορείς να κρυφτείς από το παρελθόν σου. Ο γείτονάς σου».

Μακελειό στο Οχάιο: Για βίαιες ιδεολογίες του μακελάρη κάνει λόγο η αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κόνορ Μπετς, φέρεται να είχε εμμονή με «βίαιες ιδεολογίες», καθώς βρήκαν στοιχεία που κάνουν το σενάριο αρκετά πιθανό. Χωρίς να δοθούν παραπάνω στοιχεία, ο πράκτορας του FBI, Τοντ Γουίκερχαμ, είπε πως υπάρχουν στοιχεία που «αποδεικνύουν ότι ο ένοπλος δράστης διερευνούσε βίαιες ιδεολογίες», όμως ψάχνουν να βρουν αν αυτές τις ιδεολογίες τις ακολούθησε από μόνος του ή κάποιος άλλον τον ώθησε στο να φτάσει σε αυτήν την ένοπλη επίθεση. Οι Αρχές ακόμη ερευνούν το αν κρύβεται κάποιος που τον βοήθησε ή τον ώθησε στο να πράξει με αυτόν τον τρόπο και να σκοτώσει εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδερφή…

Το hit list

Ο Μπετς αντιμετώπισε προβλήματα στο λύκειο ενώ σε κάποια φάση είχε δημιουργήσει ένα hit list, έναν κατάλογο με ονόματα συμμαθητών του ως πιθανούς στόχους που θα ήθελε να σκοτώσει ή με κάποιο τρόπο να βλάψει, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το CNNi μετέδωσε επίσης ότι ο Μπετς είχε ιστορικό στο να απειλεί γυναίκες που τον απέρριπταν ερωτικά. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, κάποια στιγμή στη μαθητική του ζωή απομακρύνθηκε από το σχολικό λεωφορείο από την αστυνομία. Εκτός από τα προβλήματα αυτά, ο Μπετς είχε λάβει κλήσεις από την τροχαία για υπερβολική ταχύτητα και άλλες μικρές παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σπούδαζε ψυχολογία σε τοπικό κολέγιο και εργαζόταν σε εστιατόριο

Σε διαδικτυακό του προφίλ, ο Μπετς φέρεται να λέει για τον εαυτό του ότι «Αντιδρώ καλά υπό πίεση. Μαθαίνω γρήγορα. Θέλω να πετύχω». Τίποτα στο ιστορικό του δεν αποτελεί ένδειξη ότι θα μπορούσε να αγοράσει ένα τουφέκι εφόδου, το οποίο υπέστη μετατροπές όταν πουλήθηκε, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Στο τουφέκι προστέθηκε γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας. Αγοράστηκε διαδικτυακά από έμπορο στο Τέξας και εστάλη σε τοπικό αντιπρόσωπο όπλων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Είμαστε σε πολύ, πολύ πρώιμο στάδιο σε αυτή την έρευνα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιτον Ρίτσαρντ Μπίελ σε συνέντευξη Τύπου χθες. «Θα ήταν ανεύθυνο σε αυτή τη φάση να κάνουμε υποθέσεις για το κίνητρο».

Η αδελφή του Μπετς, η 22χρονη Μέγκαν Μπετς, ήταν η πρώτη που σκοτώθηκε. Ο Μπίελ δήλωσε ότι τα δύο αδέλφια έφθασαν στο σημείο με το ίδιο όχημα μαζί με ένα ακόμα άτομο νωρίτερα το ίδιο βράδυ, αλλά χωρίστηκαν πριν από την επίθεση. Το τρίτο άτομο τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

H αδερφή του
Μακελειό στο Οχάιο: Η στιγμή που εξουδετερώνουν τον δράστη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις