Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ικαρία: Η αστροφυσικός, το μυστήριο με το κινητό και η έκκληση του συντρόφου της – Νέα στοιχεία
Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΗΣ

Ικαρία: Η αστροφυσικός, το μυστήριο με το κινητό και η έκκληση του συντρόφου της – Νέα στοιχεία

Ικαρία: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στην Ικαρία με την εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το πρωί της Δευτέρας.

Ικαρία: Το κινητό της 34χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ εξέπεμψε σήμα στην Ικαρία σχεδόν ένα 24ωρο μετά την δήλωση εξαφάνισης της, προκαλώντας την έκπληξη των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση. Μάλιστα οι Αρχές έστειλαν δύο μηνύματα SMS στον αριθμό, τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα. Από την προσπάθεια γεωεντοπισμού, βρέθηκαν δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία της Ικαρίας. Το τηλέφωνο της 34χρονης φαίνεται να είχε κλείσει το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου και φάνηκε ανοικτό πάλι το πρωί της Τρίτης. Δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτό άνοιξε από την ίδια την 34χρονη ή κάποιον άλλο, στην κατοχή του οποίου έφθασε το κινητό της με άγνωστο τρόπο.

Το θρίλερ της εξαφάνισης περιπλέχθηκε όταν οι αστυνομικοί που εξερεύνησαν το δωμάτιο, εντόπισαν αιματοβαμμένα χαρτομάντηλα στο μπάνιο. Λίγο αργότερα τα στελέχη του γραφείου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Σάμου, ανίχνευσε τρεις κηλίδες αίματος πάνω στο μαξιλάρι που χρησιμοποιούσε η 34χρονη αστροφυσικός. Ο σύντροφός της, ανέφερε στην κατάθεσή του πως το βράδυ της Κυριακής, άνοιξε η μύτη της 34χρονης, η οποία πήγε στην τουαλέτα και χρησιμοποίησε χαρτομάντηλα για να σταματήσει την ρινορραγία της. Οι αστυνομικοί από τα ευρήματα προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η ρινορραγία προκλήθηκε από φυσικά αίτια ή από κάποιο χτύπημα.

Ικαρία: Θρίλερ με την εξαφάνιση της Νάταλι- Βρέθηκε αίμα της στο κρεβάτι

Ικαρία: Σε δύο διαφορετικά σημεία το στίγμα

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Σάμου και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που κατέφτασαν εσπευσμένα στο νησί, εκτός από τους Φούρνους Ικαρίας εντόπισαν άλλο ένα σημείο από το οποίο εξέπεμψε το κινητό της εξαφανισμένης γυναίκας. Ωστόσο. οι συντεταγμένες δεν αποκαλύπτονται, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη των ερευνών. Από τη στιγμή πάντως που έκλεισε η κεραία των Φούρνων, το σήμα οδηγεί σε πολύ συγκεκριμένη περιοχή.

Drones, σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το νησί, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Με μία φωτογραφία της ανά χείρας, αστυνομικοί ψάχνουν για ντόπιους ή επισκέπτες αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν οι αρχές δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν ούτε το ενδεχόμενο ατυχήματος ούτε φυσικά αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Άκαρπες ήταν και οι χθεσινές έρευνες με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες.

Ικαρία: Η έκκληση του συντρόφου της

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο σύντροφός της Νάταλι Κρίστοφερ έκανε έκκληση προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου. «Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία».

Ικαρία: Η 34χρονη φέρεται να λάμβανε φαρμακευτική αγωγή

Επίσης, εντοπίστηκαν φαρμακευτικά δισκία, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 34χρονη το τελευταίο χρονικό διάστημα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, την οποία είχε συστήσει ο γιατρός που την παρακολουθούσε. Στις εναέριες έρευνες εκτός από το ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας προστέθηκε και αυτό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κλιμάκια αστυνομικών και στελεχών του πυροσβεστικού και λιμενικού σώματος συνεχίζουν τις επίγειες έρευνες.

Ικαρία: Ανησυχία στη Βρετανία για την εξαφάνιση της τουρίστριας

Ικαρία: ‘Είδα το αίμα με τα μάτια μου”

Την ανεύρεση αίματος στο κρεβάτι του ξενοδοχείου επιβεβαίωσε, μιλώντας στο iefimerida, ο ιδιοκτήτης της τουριστικής μονάδας.«Το είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Ήταν λίγες σταγόνες πάνω στο κρεβάτι. Εκτιμώ ότι θα άνοιξε η μύτη της κοπέλας, αλλά αυτό είναι δική μου ερμηνεία», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης Νάταλι Κρίστοφερ «χτένισαν» όλο το δωμάτιο προκειμένου να βρουν τυχόν στοιχεία που να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση. Μεταξύ των πρώτων αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το δωμάτιο και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι και το σεντόνι με τις κηλίδες αίματος.

Ικαρία: Το θρίλερ της εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού

Η 34χρονη αστροφυσικός βρέθηκε στην Ικαρία τις τελευταίες ημέρες μαζί με τον Κύπριο σύντροφό της για διακοπές. Χθες θα αναχωρούσαν από το νησί και θα επέστρεφαν στην Κύπρο, όπου εργάζονται και οι δύο. Τα ίχνη της 34χρονης, όμως, χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χθες το πρωί όταν ξύπνησε ο σύντροφός της δεν τη βρήκε στο δωμάτιο και αφού της τηλεφώνησε στις 10 π.μ., εκείνη του είπε ότι είχε βγει για τρέξιμο από Άγιο Κήρυκο προς Φάρο. Αργότερα, ο 38χρονος επανέλαβε τις κλήσεις χωρίς να είναι εφικτή η επικοινωνία τους, με το τηλέφωνο της αστροφυσικού να κλείνει λίγο αργότερα. Ο Κύπριος σύντροφος της 34χρονης δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12.40 της Δευτέρας στις Αρχές και από τότε διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό της.

Ικαρία: «Άκουσα φωνές το προηγούμενο βράδυ»

Εντύπωση προκαλούν πάντως όσα ανέφερε η καμαριέρα του ξενοδοχείου στον ξενοδόχο καθώς και την Αστυνομία: «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο Θεοδωρή Θεοδωράκη.

Ικαρία: Κύπριοι εθελοντές αναζητούν εισιτήρια για Ικαρία

Αναζητούν επειγόντως οκτώ αεροπορικές θέσεις από την Κύπρο προς την Αθήνα ώστε να μεταβούν το συντομότερο δυνατό στην Ικαρία για να συνδράμουν εθελοντικά τις έρευνες εντοπισμού της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ, συνεργάτες και φυσιολάτρες φίλοι της που θα επιχειρούν υπό τον προσφάτως αφυπηρετήσαντα Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα.

Με δικά τους έξοδα

Διευκρινίζοντας ότι οι εθελοντές θα μεταβούν στην Ικαρία με καθαρά δικά τους έξοδα, είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον της Νάταλι απευθύνουν έκκληση για παραχώρηση ή εξεύρεση των 8 αεροπορικών θέσεων το συντομότερο.

Ο κ. Τράγκολας είπε πως 7 φίλοι, συνεργάτες και συναθλητές της Νάταλι του ζήτησαν να ηγηθεί εθελοντικής ομάδας που θα συνδράμει τις έρευνες προς εντοπισμό της.

«Το παιχνίδι θα χαθεί»

Δεν υπάρχουν αεροπορικές θέσεις για μετάβαση στην Αθήνα, οι ώρες περνούν και το παιχνίδι θα χαθεί, είπε, προσθέτοντας ότι οι έρευνες διεξάγονται σε δύσβατες περιοχές. Διευκρινίζοντας ότι οι εθελοντές θα μεταβούν στην Ικαρία με καθαρά δικά τους έξοδα, είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον της Νάταλι απευθύνουν έκκληση για παραχώρηση ή εξεύρεση των 8 αεροπορικών θέσεων το συντομότερο.

Ικαρία: Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ για εξαφάνιση 34χρονης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις