Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία – φυλακές: Νεκρός ο έμπορος ναρκωτικών που πήγε να δραπετεύσει ντυμένος γυναίκα
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία – φυλακές: Νεκρός ο έμπορος ναρκωτικών που πήγε να δραπετεύσει ντυμένος γυναίκα

Βραζιλία - φυλακές: 42χρονος είναι ο τελευταίος κρατούμενος που πεθαίνει σε φυλακή της Βραζιλίας, ένα θέμα που έχει αναδειχθεί σε πονοκέφαλο για τον πρόεδρο Ζαϊχ Μπολσονάρου.

Βραζιλία – φυλακές: Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο κρατούμενος στη Βραζιλία, που επιχείρησε να δραπετεύσει μεταμφιεσμένος… η κόρη του. Ο άντρας απαγχονίστηκε, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 42χρονος Κλαουβίνο ντα Σίλβα, καταδικασθείς έμπορος ναρκωτικών, εξέτιε ποινή πολλών δεκαετιών, όταν τον συνέλαβαν ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από τη φυλακή το περασμένο Σάββατο, ντυμένος όπως ακριβώς η κόρη του. Φορώντας μια μάσκα από καουτσούκ, μακριά μαύρη περούκα και γυναικεία ρούχα, μεταξύ άλλων στηθόδεσμο, ο 42χρονος έγινε αντιληπτός από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το βίντεο, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, όπου εκείνος αλλάζει, έγινε viral. Την Τρίτη, ωστόσο, σε μια αποτρόπαια εξέλιξη, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών του Ρίο είπαν ότι ο Σίλβα βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πολιτείας. Ο θάνατος του Σίλβα ανησυχεί τις σωφρονιστικές αρχές του Ρίο, που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την ασυνήθιστη απόδρασή του.

Η ανακοίνωση για τον Βραζιλιάνο κρατούμενο

«Ο κρατούμενος φαίνεται πως απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα. Ο 42χρονος είναι ο τελευταίος κρατούμενος που πεθαίνει σε φυλακή της Βραζιλίας, ένα θέμα που έχει αναδειχθεί σε πονοκέφαλο για τον πρόεδρο Ζαϊχ Μπολσονάρου. Την περασμένη εβδομάδα, 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή, στη βόρεια πολιτεία Παρά. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα 16 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.

Οι σφαγές αυτές αποδίδονται από τις αρχές στον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων καρτέλ ναρκωτικών. Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία. Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις