Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εξαφάνιση τουρίστριας Ικαρία: Πήγε για τρέξιμο και χάθηκαν τα ίχνη της
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαφάνιση τουρίστριας Ικαρία: Πήγε για τρέξιμο και χάθηκαν τα ίχνη της

Εξαφάνιση τουρίστριας Ικαρία: Περίεργη υπόθεση εξαφάνισης στην Ικαρία με πρωταγωνίστρια 34χρονη τουρίστρια από την Αγγλία.

Εξαφάνιση τουρίστριας Ικαρία: Μια νεαρή τουρίστρια βγήκε για τρέξιμο το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή της Ικαρίας και δεν επέστρεψε ποτέ… Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία 34χρονη Αγγλίδα, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ικαρία μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφός της για διακοπές. Σύμφωνα με τον σύντροφό της -ο οποίος αναφέρεται και ως σύζυγός της σε κάποια δημοσιεύματα- η γυναίκα του είπε ότι θα πάει για τρέξιμο στην περιοχή Κεραμέ στον Άγιο Κήρυκο.

Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει από το νησί τη Δευτέρα στις 17.00 με προορισμό την Κύπρο, το ταξίδι θα γινόταν μέσω Αθήνας. Όμως, η γυναίκα βγήκε για τρέξιμο τη Δευτέρα το πρωί στις 10.00 και δεν επέστρεψε ποτέ.

 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου της, ο 38χρονος ξύπνησε και δεν την βρήκε στο δωμάτιο. Επικοινώνησε μαζί της και του είπε ότι πήγε για τρέξιμο. Στις επόμενες κλήσεις του ωστόσο η γυναίκα δεν απαντούσε. Στις 12.40, ανήσυχος, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαφάνιση κινητοποιήθηκε τόσο η πυροσβεστική, όσο και η ελληνική αστυνομία, το λιμενικό σώμα. Ταυτόχρονα, εθελοντές πυροσβέστες, διασώστες και επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Ικαρίας της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και πολλοί κάτοικοι έκαναν ενέργειες προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό της.

“Σηκώθηκε” ελικόπτερο από την Αθήνα

Από την ώρα που ενημερώθηκαν οι αρχές, όλη η περιοχή «χτενίζεται» απ’ όλες τις δυνάμεις για την ανεύρεση της αγνοούμενης τουρίστριας, χωρίς μέχρι τώρα κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ikariaki.gr, κλήθηκε και έφτασε από την Αθήνα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, για να βοηθήσει στις έρευνες, ενώ το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρεται στο ζευγάρι κάνοντας λόγο ότι πρόκειται για Έλληνες.

Εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμα από το κινητό της αγνοούμενης εντοπίστηκε από την κεραία της κινητής τηλεφωνίας των Φούρνων, ενώ το ελικόπτερο της πυροσβεστικής συνέχισε την έρευνα και μετά την δύση του ήλιου, στην περιοχή του Δράκανου, αφού είναι εξοπλισμένο με θερμοκάμερες τελευταίας τεχνολογίας.

Τέλος, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν μία κοπέλα να τρέχει στην περιοχή του Δράκανου-Φάρου, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι πρόκειται για την αγνοουμένη. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η 34χρονη με καταγωγή από την Αγγλία ήταν αστροφυσικός.

Οι ομοιότητες με την υπόθεση Ίτον

Η αποτρόπαιη δολοφονία της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ίτον σόκαρε πριν από λίγες εβδομάδες την ελληνική κοινή γνώμη και έγινε τον γύρω του κόσμου, προκαλώντας θλίψη για τον άδικο χαμό της από τα χέρια του νεαρού Κρητικού που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Οι ομοιότητες της εξαφάνισης της νεαρής Αγγλίδα είναι τρομακτικές, καθώς από τη μία κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν κι εκείνη επιστήμονας και για την ακρίβεια, αστροφυσικός. Ταυτόχρονα, τα ίχνη και των δύο χάθηκαν, ενώ είχαν πάει να τρέξουν σε δασική περιοχή της Κρήτης και της Ικαρίας αντίστοιχα.

Εξαφάνιση Αγγλίδας αστροφυσικού
Πηγή φωτογραφιών: ikariaki.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις